bed of assorted color tulip flower buds

Bulbi

Piesele de rezistenta ale plantarii in recipiente sunt bulbii care infloresc primavara. In gradinile in aer liber planteaza tufe cu flori si plante bienale, pentru a te bucura de culorile lor in lunile martie si aprilie. Poti planta lalele, narcise galbene si branduse in recipiente, pentru a avea un coltisor al tau de primavara. Pentru a planta bulbii in recipiente, asteapta primavara. Este posibil sa realizezi aranjamente si in ianuarie sau februarie din ghiocei, aconite, stanjenei, ciclamele, chionodoxa si anemonele sunt exemple bune. Insa primavara ramane sezonul cel mai potrivit pentru realizarea aranjamentelor. Incearca unele mai neobisnuite sau unele clasice, din zambile, lalele etc.

Inveseleste aranjamentele de vara cu gladiole, crini, begonii etc., iar pentru aranjamentele de toamna si iarna planteaza nerine, branduse sau ciclamen. Poti avea bulbi in floare tot timpul anului cu cateva recipiente si o plantare atenta. Pune in prim-plan unele varietati mici, care sunt aproape invizibile intr-o gradina in aer liber, astfel ele devin centrul atentiei. Multor bulbi le merge mai bine in recipiente decat in gradinile in aer liber, pentru ca aici beneficiaza de un mediu ideal, cu un sistem de scurgere bine pus la punct. Analizand toate acestea s-ar putea sa intelegi ca bulbii sunt alegerea ideala pentru recipiente, dar de fapt ei se confrunta cu trei mari probleme.

Situatii cu care se confrunta bulbii

yellow flower in close up photography

In primul rand, perioada de inflorire este destul de mica in comparatie cu celelalte plante. In al doilea rand, sunt perioade in care bulbii sunt latenti, inainte de a incepe sa se dezvolte. Apoi frunzele se usuca dupa perioada de inflorire. Iar, in ultimul rand, plantele din recipiente au rareori frunze destule pentru a produce bulbi pentru anul urmator. Din cauza acestor situatii, este bine sa analizezi cu atentie modalitatile de folosire a bulbilor in recipiente. Unii au capacitatea de a depasi una sau mai multe dintre problemele existente.

Plantarea singulara – metoda simpla care ignora partile negative. Bulbii sunt plantati in aranjamentul floral, dupa care sunt scosi si plantati mai tarziu in gradina.

Plantare pe straturi – doua sau mai multe tipuri de bulbi, cu sezoane diferite de inflorire plantati in straturi, pentru a prelungi viata aranjamentului.

Plantarea in vase – bulbii sunt crescuti in vase si cand mugurii incep sa se desfaca sunt pusi in recipiente. Dupa ce infloresc, sunt scosi din vase si inclouiti cu alte plante.

Plantarea partiala – este metoda care se bazeaza pe prezenta si a altor plante in recipient, pentru a masca faza de dinainte de inflorire si de uscare.

Alătură-te celorlalți 750 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

10 comentarii

  1. imaginea este extraordinara! recunosc paleta spectaculoasa de culori.
    iti voi spune ceva. eu deschid pagina din Uk. pagina se incarca greu si am vazut ca ai propriul tau domeniu. o multime de reclame ma impiedica sa citesc articolul. sigur este de la mine.
    mi-ar placea ca tot articolul sa apara pe wordpress.
    voi mai incerca sa accesez pagina!
    😊

    1. Multumesc frumos pentru apreciere si pentru sesizare. Voi face tot posibilul sa aflu cum sa remediez asta😁. Mi-am facut pagina dintr-o joaca, fara sa am pic de habar despre blog si site-uri si tot ce implica😁. Spune-mi te rog frumos ce ai vrut sa zici prin „mi-ar placea ca tot articolul sa apara pe wordpress”, pentru a-mi da seama ce pot face 😊

      1. pe wordpress apare doar o mica parte din articol cu trimitere la gradinamagica.com
        nu ma pricep eu prea mult, dar cred ca ai setat ca pe wordpress articolul sa nu apara in forma lui completa. stiu ca exista o setare ce iti permite sa publici doar o frantura de articol pentru ca, apoi, cititorii sa fie trimisi direct pe site sa continue lectura. ceea ce nu este gresit. e frumos sa descoperi site-ul in sine.
        m-am gandit ca ai un domeniu platit. daca e platit, nu ar trebui sa apara acolo atat de multe reclame nedorite.
        😊

      2. Daa .. eu am setat sa apara doar rezumat, iar cu reclamele am mare bataie de cap pentru ca nu prea cunosc setarile si apar peste tot… schimb una, apare alta.. si tot asa … Am contul conectat la google adsense setat pe reclame automate… vad ce pot modifica. Multumesc frumos😊

      3. si eu multumesc!
        pagina e interesanta, te face sa o descoperi. 😊 reclamele se tin scai!
        imaginile atat de frumoase iti starnesc curiozitatea de a citi.
        cu drag!
        😊

      4. Inseamna ca mi-am atins obiectivele 😁. Imaginile pentru mine sunt baza si nu sunt alese la intamplare. Imi place blogul tau😍. Denumirea i se potriveste perfect 🎊🎉

  2. 💯 da! flori delicioase, ceaiuri parfumate, narcisa olandeza! ma pun pe citit ca am mai descoperit eu si alte lucruri interesante.
    vai, blogul meu e vai si amar tras de par 😂. daca ti-as spune ca titlul l-am dat dupa denumirea unui club de noapte din Londra, ai pufni in ras. asa am facut, de nebuna ce sunt.
    multumesc frumos!
    cu drag!

    1. Numele blogului meu Gradina Magica este denumirea colectiei personale de plante, pentru ca sunt pasionata, bolnava pot spune 😁🤣 cu plantele. Asta pentru ca imi doresc sa am gradina si nu am, am balcon… deci gradina magica de interior 😁. Mi se pare foarte tare idee denumirii. Fericirea este o stare, nu o destinatie. Deci fa ce simti 😁 pentru ca se potriveste de minune !🌺🙆‍♀️

      1. eu deja mi-am urat bun venit in gradina ta magica! superb, sublim! fara cuvinte!
        e o pasiune dulce, parfumata, frumoasa, colorata! iti sta bine!
        cu mare drag!
        ❤️

  3. Esti bine venita sa ne bucuram impreuna de tot ce este frumos 😍

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[instagram-feed]

Descoperă mai multe la Gradina Magica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura