a woman wearing bathrobe while carrying a basket

Fructe

Chiar daca legumele si fructele sunt considerate culturi de plante comestibile, exista cateva diferente importante. Majoritatea fructelor raman in recipiente mai multi ani spre deosebire de legume pe care le plantezi anual. Plantarea anuala inseamna ca sunt necesare replantarea, ajustarea varfului si protejarea pe timp de iarna.

a woman wearing bathrobe while carrying a basket
Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com

O alta diferenta este aceea ca unii copacei cu fructe sunt decorativi, pe cand numai cateva legume au valoare ornamentala. Copaceii au nevoie de spatiu destul pentru a-si ramifica radacinile. Nu le place deloc sa le restrictionezi spatiul. Merii, perii, ciresii, prunii etc. au nevoie de un recipient adanc de cel putin 37,5cm.

a hand on the strawberry fruit of a plant

Foloseste mai bine un compost pe baza de sol, decat un compost pe baza de turba. Uda din abundenta si sistematic in timpul verii. In timpul iernii nu este nevoie. Daca este necesar, pune plase pentru a-i proteja de pasari sau inghet. Copacelul cultivat intr-un recipient este supus unei observari mai atente decat daca il cultivi in gradina. Asa ca este necesar sa il ingrijesti si ajustezi corect.

Daca doresti sa alegi numai doua plante pentru a le cultiva, atunci una ar putea fi marul (copac), care este mai rezistent, iar a doua, mai putin rezistenta, ai putea fi capsunul.

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: