Yucca elephantipes

Yucca elephantipes are frunzele in forma de sabie care cresc in rozete de verde-inchis, cu frunze pana la 1 m lungime. Rozetele frunzisului sunt dispuse adesea langa varful unui trunchi taiat scurt si produc o planta arhiecturala. Frunzele lungi, arcuite, nu sunt rigide ca si cele ale “Yucca aloifolia”. Sunt mai putin periculoase daca o asezi in camera. Frunzele mai joase se scutura natural cand planta creste si lasa o tulpina goala, robusta. Plantele mari de apartament, pe trunchiuri inalte, pot fi scumpe, dar ele atrag privirea lor intr-o incapere. Planta multicolora are frunze verzi cu margini albe-crem, puternic delimitate.

Yucca prefera conditiile de luminozitate, cu soare din plin. O poti amplasa in camere cu incalzire centrala pentru ca tolereaza bine o atmosfera uscata.

Planta beneficiaza, de obicei, de perioada petrecuta afara, intr-o pozitie adapostita, in timpul verii.

Uda planta rar iarna, dandu-i apa suficienta pentru a preveni uscarea compostului.

Lastarii sunt produsi uneori la baza. Poti taia cu grija si planteaza in alt ghiveci, separat, pentru a obtine plante noi.

Asigura-te ca o planta inalta este echilibrata bine de un ghiveci mare, altfel, ea se va rasturna usor si se va distruge, mai ales cand compostul incepe sa se usuce.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament

Anunțuri publicitare

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: