Yucca elephantipes

Yucca elephantipes are frunzele in forma de sabie care cresc in rozete de verde-inchis, cu frunze pana la 1 m lungime. Rozetele frunzisului sunt dispuse adesea langa varful unui trunchi taiat scurt si produc o planta arhiecturala. Frunzele lungi, arcuite, nu sunt rigide ca si cele ale “Yucca aloifolia”. Sunt mai putin periculoase daca o asezi in camera. Frunzele mai joase se scutura natural cand planta creste si lasa o tulpina goala, robusta. Plantele mari de apartament, pe trunchiuri inalte, pot fi scumpe, dar ele atrag privirea lor intr-o incapere. Planta multicolora are frunze verzi cu margini albe-crem, puternic delimitate.

Yucca prefera conditiile de luminozitate, cu soare din plin. O poti amplasa in camere cu incalzire centrala pentru ca tolereaza bine o atmosfera uscata.

Planta beneficiaza, de obicei, de perioada petrecuta afara, intr-o pozitie adapostita, in timpul verii.

Uda planta rar iarna, dandu-i apa suficienta pentru a preveni uscarea compostului.

Lastarii sunt produsi uneori la baza. Poti taia cu grija si planteaza in alt ghiveci, separat, pentru a obtine plante noi.

Asigura-te ca o planta inalta este echilibrata bine de un ghiveci mare, altfel, ea se va rasturna usor si se va distruge, mai ales cand compostul incepe sa se usuce.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament

Anunțuri publicitare

Alătură-te celorlalți 770 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: