Vindecarea cu ajutorul plantelor miraculoase

breakfast close up coffee coffee cup

Vindecarea cu ajutorul plantelor miraculoase

Perfectionarea tehnicilor de distilare si preparare a plantelor miraculoase este datorata studiului calugarilor medievali, combinat cu contributia arabilor, magicieni ai uleiurilor esentiale. Componentele plantelor au devenit ingrediente esentiale ale medicamentelor galenice sintetice. Fiecare medicament contine o cantitate specifica si standardizata de ingrediente active, valoarea care este constatata datorita testelor lungi si selective.

Vindecarea cu ajutorul plantelor
Photo by Artem Beliaikin on Pexels.com

Cantitatea de ingrediente active prezente este cea mai importanta diferenta dintre un remediu pe baza de plante facut in casa si aceeasi planta folosita in cadrul unui remediu prefabricat. La plantele oficinale, aceasta cantitate variaza in functie de varsta plantei, tipul de sol in care aceasta creste si poluantii cu care ar putea intra in contact. In acest sens, este esential sa fii cosntient de riscurile care pot sa apara. Natural nu este sinonim cu inofensiv. Pericolele reale asociate plantelor sunt, in esenta, supradoza, efectele secundare, interactiunea cu alte medicamente, reactii alergice si lipsa cunostintelor despre plantele utilizate.

Este dificil sa abuzezi de utilizarea acestora. Nu se pot spune prea multe despre efectele secundare, deoarece acestea sunt asociate caracteristicilor personale ale consumatorului. Multe plante nu sunt recomandate femeilor insarcinate si celor care au nascut recent. Se intampla rar ca dozele prescrise sa provoace mai mult decat dureri stomacale. Acorda o atentie sporita interactiunii cu medicamente. Deoarece plantele sunt adevarate rezervoare de substante chimice, este recomandat sa nu le administrezi copiilor sub varsta de doi ani si femeilor insarcinate si care alapteaza.

Inainte de a incepe un tratament cu plante, consulta intotdeauna un medic.

Anunțuri publicitare

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Wow amazing! Natural remedies.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: