Viata intr-o societate competitiva

Viata intr-o societate competitiva

Viata intr-o societate competitiva, a solutiilor rapide, iti este derutata de influente externe. Acestea te pot deruta incat sa iti pierzi linistea interioara, sa nu mai stii cum sa traiesti in armonie cu lumea si alegi variante care te incurca si mai tare. Solutiile sunt ineficiente si complicate si astfel ajungi la afectiuni ca depresia, anxietate si trauma.

Aparent, toti sunt in cautarea linistii interioare precum si intelegerea principiilor dupa care functioneaza viata. Raspunsurile sunt cautate in ritmul si felul propriu. Ai foarte multe optiuni de explorat. Religia, domeniile stiintifice sau orientarea catre medicina alternativa si complementara reprezinta cateva optiuni pentru a obtine raspunsurile cautate. Toate aceste optiuni au valori proprii. Exista insa posibilitatea sa nu iti ofere explicatii si experiente suficiente pentru a te satisface. Chiar daca stii ce ar trebui sa faci, sa crezi sau sa simti, se intampla adesea sa nu stii cum sa pui in practica intentiile respective.

Cele sapte principii sacre

Kybalionul este o carte, The Kybalion: A Study of the Hermetic Philosophy of Ancient Egypt and Greece, publicata initial in anul 1908, care cuprinde invatarurile lui  Hermes Trismegistus, cele sapte principii sacre, unite intre ele. Acestea sunt studiate in ordine cronologica, pentru ca se cladesc unul pe altul. Prin cunoasterea acestor principii iti cladesti o baza solida pentru darurile tale spirituale naturale. Intelegerea mai profunda a principiilor te va indruma cum sa iti stapanesti abilitatile de materializare innascute.

Primul Principiu Sacru se numeste Principiul Mentalismului.

Totul este Minte; Universul este Mental.

Kybalion

Al doilea Principiu Sacru se numeste Principiul Corespondentei.

Cum e sus, asemeni e si jos; cum e jos, asemeni e si sus.

Kybalion

Al treilea Principiu Sacru se numeste Principiul Vibratiei.

Nimic nu sta pe loc; toul se misca; totul vibreaza.

Kybalion

Al patrulea Principiu Sacru se numeste Principiul Polaritatii.

Totul este Dual; totul are poli; totul isi are perechea de opusi; verosimilul si neverosimilul sunt unul si acelasi lucru; opusii sunt identici in esenta, dar difera ca forma; extremele se intalnesc; toate adevarurile sunt doar pe jumatate adevarate; toate paradoxurile pot fi impacate.

Kybalion

Al cincilea principiu Sacru se numeste Principiul Ritmului.

Totul curge, in afara si inauntru; Totul isi are propriile ritmuri; toate lucrurile cresc si coboara; oscilatia de pendul se exprima in tot; distanta pendularii la dreapta este egala cu distanta pendularii la stanga; ritmul compenseaza.

Kybalion

Al saselea Principiu sacru se numeste Principiul Cauzei si Efectului.

Fiecare cauza isi are efectul sau; fiecare efect isi are cauza sa; totul se intampla conform Legilor; intamplarea este doar un nume dat Legii care nu a fost recunoscuta; exista multe planuri cauzale, insa nimic nu poate eluda Legea.

Kybalion

Al saptelea Principiu Sacru se numeste Principiul Genului.

Genul se afla in toate lucrurile; Totul isi are principiile masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile.

Kybalion

Pentru a te bucura de un flux constant de abundenta, incepe sa intelegi si sa lucrezi cu fuxul constant de a da si a primi.

Sapte sunt Principiile Adevarului; acela care le cunoaste, deslusit, poseda Cheia Magica iar toate Portile Templului se deschid in fata atingerii ei.

Kybalion

Viata intr-o societate competitiva

Mentalitatea societatii moderne este de “a-ti umple farfuria cu varf”, de a acumula mereu chiar daca ai destul pentru a-ti satisface necesitatile. Sa alergi dupa tot felul de titluri si premii, chiar daca ai intreaga recunoastere din partea celorlalti. Motorul lumii noastre sunt banii. Un om intelept stie ca a fi mandru de bogatii si onoruri este cauza caderii in dizgratie.

La nici o alta specie nu se intampla ca membrii acesteia sa caute sa aiba mai mult decat le este necesar.

Inteleptul nu umple paharul pana ajunge sa fie plin. / Nu ascute prea des unealta cu care lucreaza, / Pentru ca stie ca o va face curand de nefolosit. / Stie ca adunarea bogatiilor intr-un singur loc, / Face acel loc nesigur. / Stie sa evite orice fel de excese. / Inteleptul se retrage, dupa indeplinirea faptei. / Aceasta este Te (virtutea lui Tao)

Lao Tzu – Tao Te Ching – Versetul 9

Evaluare: 1 din 5.

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: