flexible yoga instructor

Universul mental

Universul mental … daca Universul exista, sau pare sa existe, atunci trebuie sa fie creatia Totului. Dar cum ceva nu se poate naste din nimic, ce substanta a folosit Totul asta pentru a crea Universul??? Unii filozofi sunt de parere ca Totul a creat Universul din el insusi. Insa Totul nu se poate inmulti sau diminua, pentru a deveni un atom sau o fiinta pamanteasca. In planul material, pamantesc, oamenii creeaza prin folosirea materialelor din exterior. Dar aceasta analogie nu raspunde la intrebarea noastra, intrucat in afara Totului nu exista materiale care sa fie folosite in crearea Universului.

Universul este Mental – cuprins in Mintea Totului

Kybalionul

Ce este Kybalionul?…

Kybalion este o culegere de maxime, axiome pe care initiatii le intelegeau imediat ce le erau explicate. Acestea au fost predate de catre Toth/Hermes Trismegistus celor pregatiti sa le inteleaga pentru a pastra flacara vie a credintei,intelepciunii si a adevarului.

Kybalionul – esenta invataturii hermetice (“Corpus Hermeticum”)

photo of woman sitting on rock
Photo by Eternal Happiness on Pexels.com

Termenul “hermetic” provine de la numele marelui initiat, Hermes Trismegistus si inseamna “de 3 ori mare”, ”Scribul Zeilor “, “Marele Marilor”, “Maestrul Maestrilor”. Acesta cunostea cele trei parti ale intelepciunii universale: astrologia, alchimia si theurgia ( practica ritualului de invocare ) care stau la baza tuturor stiintelor ulterioare.  Grecii il considerau zeu si l-au numit Hermes, Zeul Intelepciunii . In Egipt era cunoscut ca Thoth care a lasat lumii ca mostenire o parte din cunoasterea sa sub forma “Tablitelor de smarald ale lui Thoth, Atlantul”. Multi oameni de stiinta si filosofi au studiat “Tablitele”. Isaac Newton a scris o traducere a tablitelor care se afla in Biblioteca King’s College, in Universitatea Cambridge.

Initiatii s-au tinut departe si tacuti sa-i invete pe ceilalti lucruri pe care nu erau pregatiti sa sa le inteleaga sau nu voiau sa le admita tocmai pentru a nu transforma informatia intr-o credinta religioasa.

Pentru inteleptii Egiptului antic, natura cuprindea nu doar lumea vizibila, la care se opreste stiinta noastra moderna, ci si lumea invizibila.  Adica nu doar Lumea Efectelor ci si Lumea Cauzelor. Toate suferintele la care noi, oamenii moderni, nu gasim explicatie, sunt rezultatul incalcarii nepasatoare a Legilor Universale.

Legile universale

Legile Universale se aplica in toate domeniile vietii. Ele nu judeca, nu iau partea nimanui nu iti spun ce sa faci, nu fac alegeri in numele tau, doar raspund la alegerile tale (intentii, credinte, ganduri si actiuni ). Sunt un vehicul care te ajuta sa ajungi unde iti doresti  si sunt folosite ca sa misti energia astfel incat sa creezi realitatea dorita.

Viata se ordoneaza dupa filosofia pe care o adopti, dupa credintele si asteptarile pe care le ai. Inveti cat este de importanta perspectiva din care privesti lumea, viata, iti dai seama de propriile proiectii si inveti sa le modifici odata cu ascensiunea in constiinta.

Pentru ca am scris despre Kybalion, in continuare sa vorbim despre universul mental.

Kybalionul examineaza amanuntit natura Universului si foloseste ipoteza lui Hermes: “Cum e sus, asemeni e si jos”. Hermetica ne spune ca daca ajungem sa intelegem unul dintre planurile existentei, le putem intelege pe toate celelalte. Concluziile la care au ajuns hermeticii cu privire la Intreg si Univers vin din aplicarea in planurile superioare a cunostintelor acumulate pe Pamant. Ei sustin ca tot ceea ce se afla “sus” (Universul) se extinde si creeaza la fel cum se intampla “jos” (in materie) prin imagini mentale. Tu iti creezi propriul Univers, prin imaginile mentale pe care le sustii – un principiu despre care Kybalionul are multe de spus.

Universul este Mental – cuprins in Mintea Totului

Kybalionul

Totul este Spirit. Ce este Spiritul?!?… Nu iti pot raspunde la aceasta intrebare, pentru ca Spiritul este Totul, si nu poate fi explicat sau definit. Spiritul este doar o denumire data celui mai inalt concept de Minte Vie Infinita si se afla mult sus fata de intelegerea noastra pentru ca noi folosim termenul ca un mod de a ne gandi sau de a vorbi despre Totul, in timp ce constientizam ca nu-l putem intelege cu adevarat. Ori il intelegi cu adevarat, ori incetezi total sa te mai gandesti la aceasta chestiune.

Priveste acum la natura Universului ca un intreg si partile sale componente.

Ce este Universul?… in afara Totului nu poate exista nimic. Sa insemne asta ca Universul este Totul?

flexible yoga instructor
Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com

Nu prea … chiar deloc, asta pentru ca Universul se schimba mereu, si in alte privinte, nu se aseamana cu Totul. La inceput, mintea ta poate deduce ca daca Universul nu este Totul, nu este nimic. Corect?!?… dar asta nu este un raspuns satisfacator, intrucat tu stii ca universul exista. Atunci sa te-ntreb altfel … Daca Universul nu este nici Totul, nici nimic, atunci ce poate fii? Sa analizam putin intrebarea.

Atunci cand oamenii proceeaza, folosesc cate o parte din ei insisi. Dar si scenariul acesta contrazice ceea ce stim despre Totul, si anume ca acesta nu poate transfera sau scadea o parte din el insusi, la fel cum nimic nu poate fi adaugat la intreg. Deci, exista o a treia modalitate prin care oamenii creeaza. Noi creem la nivel mental! Cand creezi mental, nu folosesti materiale din exterior si nu reproduci sau fragmentezi propria fiinta. Putem deduce ca Totul creeaza Universul la nivel mental, in acelasi mod in care oamenii creeaza imagini mentale.

La fel cum Tu iti creezi un Univers propriu in mintea ta, si Totul creeaza Universuri in propriul sau Mental. Universul tau este creatia mentala a unei Minti Infinite, in timp ce Universul Totului este creatia unei Minti Infinite.

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: