Trei comori ale vietii

back view of a person sitting on the ground

Trei comori ale vietii

Corpul este templul vietii. Energia este forta vietii. Spiritul guverneaza viata. Daca unul dintre ele intra in dezechilibru, toate trei au de suferit. Cand spiritul preia comanda, corpul il urmeaza in mod firesc, iar din aceasta ordonare vor avea de castigat toate cele Trei Comori. Cand corpul este cel care conduce, spiritul i se supune, dar acest lucru dauneaza celor Trei Comori.

Wenzi ( secolul I i.Hr. )

Te nasti inzestrat cu cele Trei Comori ale vietii, datorita carora existi, functionezi si gandesti. Comorile compun mostenirea ta naturala, iar masura in care le protejezi si pastrezi iti determina starea de sanatate si longevitatea. Daca risipesti sau abuzezi de Comorile vietii vei suferi boli cronice si vei muri prematur. In schimb, daca alegi sa le cultivi si sa le pastrezi te vei bucura de bogatele daruri ale sanatatii si longevitatii.

Traditia taoista a Chinei pastreaza cea mai veche consemnare din istoria omenirii despre cercetarea stiintifica. Aceasta dateaza de mai bine de 5000 de ani. Preocuparea pentru sanatate si longevitate s-a numarat printre principalele domenii de interes ale adeptilor doctrinei taoiste.Acestia considerau organismul uman un microcosmos al universului.

Cele Trei Comori de care depinde viata, in conceptia taoista, sunt esenta, energia si spiritul. Esenta se refera la corpul fizic. Energia este forta primordiala a vietii. Spiritul inglobeaza toate aspectele mintii, atat umane cat si primordiale, inclusiv constiinta, cognitia, gandirea si simtirea , vointa si intentia.

Alchimia taoista

Unul dintre scopurile esentiale al alchimie taoiste este refacerea unitatii prenatale si puritatea primordiala a esentei, energiei si spiritului. Scopul este de a impiedica aparitia bolii, intarzierea procesului de imbatranire si prelungirea vietii.

Nu este nici un mister in privinta alchimiei taoiste. Este vorba efectiv despre cum sa inveti sa iti folosesti mintea pentru a stapani energia. Astfel poti sa reglezi transformarile biochimice esentiale si functiile organelor vitale din organism. Cele mai multe persoane le permit in mod pasiv unor stimuli ambientali, emotionali si fizici sa le conduca esenta si energia. Taoistii isi folosesc in mod activ mintea pentru a-si stapani energia, iar energia pentru a-si controla esenta.

Alchimia taoista inverseaza procesul de erodare constanta si debilitanta a esentei, energiei si spiritului cauzat de viata obisnuita din lumea materiala si il transforma intr-un proces acumulativ care conserva cele Trei Comori si prelungeste durata de viata. Acesta este un proces pe care il poti invata si practica, insa el necesita o anumita cunoastere a principiilor universale care guverneaza esenta umana si mediul ei ambiental natural.

Sursa: Ghid complet de medicina chineza. De la un regim de viata sanatos la prevenirea si tratarea bolilor – Daniel Reid

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: