Traieste sentimentul de uniune cu viata

woman in black stockings and black stockings sitting on white metal bar

Traieste sentimentul de uniune cu viata

Traieste sentimentul de uniune cu viata … un copil se naste prin intermediul pantecului matern. La nastere, corpul copilului este separat de cel al mamei iar odata cu asta incepe calatoria separarii si a distantarii. Copilul a fost legat de mama, apoi a fost separat – aceasta fiind o posibila cauza pentru a crea iluzia ca trupurile sunt separate, ca suntem separatii unii de altii. Poate din cauza acestei separari a corpului, in viata noastra interioara ia nastere un conflict.

Corpul copilului este separat de cel al mamei, dar sufletul ramane unul, nedespartit de intreg. Viata ca intreg nu cunoaste separari. Nu exista divizari in cadrul ei. Noi nu cunoastem inca aceasta unitate, aceasta non-dualitate. Nu suntem constienti de ea. Aceasta este nenorocirea rasei umane.

Cunoasterea intelectuala reprezinta o iluzie. Orice cunoastere intelectuala insusita prin invatare nu inseamna altceva decat scripturi si doctrine. Ignoranta omeneasca reprezinta realitatea. Cand accepti aceasta ignoranta si continui sa iti amintesti ca “Nu stiu nimic”, primul zid dintre tine si viata se prabuseste. Al doilea zid este reprezentat de lipsa totalitatii in viata ta: trebuie sa traiesti in totalitate viata pe care o ai la dispozitie.

Daca nu integrezi sufletul, daca nu ajungi la o stare de uniune cu viata, nu poti intelege sufletul vietii. Nu exista al mod de a cunoaste viata decat acela de a deveni una cu ea. Daca nu o cunosti, cum ai putea-o trai? Aceasta este si cauza pentru frica de moarte. Daca simti macar o data gustul vietii, moartea dispare. Atunci pentru tine nu mai exista moarte. Frica de moarte reprezinta un indiciu ca nu stii ce este viata.

Cunoastere intelectuala

Nu intelegi viata pentru ca nu te contopesti cu ea, nu te armonizezi cu ea. Daca poti intelege asta, exista posibilitatea sa scapi de aceasta divizare.

Divizarea a fost creata de cei care au abuzat viata, care au fost impotriva vietii, care au explicat lucrurile intr-un mod foarte gresit. Viata a fost condamnata in toate felurile posibile. Retine, poti cunoaste ceea ce e lipsit de forma numai daca cunosti forma. Poti cunoaste non-materia numai daca cunoasti materia. Te poti conecta cu sufletul numai dupa ce iti cunosti corpul.

Daca privesti in profunzime, iti dai seama ca florile sunt hrana pentru ochii tai, ca muzica este hrana pentru urechile tale. Totul este hrana. Viata care te inconjoara, te hraneste ca o mancare. Ochii tai sunt fericiti sa vada lumina, aceea fiind hrana lor. Insa daca te uiti la aceste usi cu ura in minte, cu o atitudine dusmanoasa, cu impotrivire – daca iti inchizi urechile ca sa nu asculti muzica, daca manifesti dusmanie fata de gustul placut al mancarii, daca inchizi ochii- nu vei putea avea niciodata o relatie cu viata. Unii oameni si-au provocat singuri orbirea, pentru ca frumusetea sa nu-i poata atrage. Oamenii au inchis toate usile prin care viata putea patrunde in ei.

Este cu putinta sa intelegi viata numai atunci cand intreaga ta fiinta devine o deschidere, o usa. Viata ta ar trebui sa fie usa prin care sa treaca muzica, frumusetea, savoarea, parfumul.

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: