Traieste sentimentul de uniune cu viata

woman in black stockings and black stockings sitting on white metal bar

Traieste sentimentul de uniune cu viata

Traieste sentimentul de uniune cu viata … copilul vine pe lume prin intermediul pantecului matern. Separarea corpului copilului de cel al mamei este facuta la nastere. Copilul a fost legat de mama, apoi a fost separat. Aceasta reprezinta o posibila cauza a iluziei ca trupurile sunt separate, ca suntem separatii unii de altii. Este posibil ca din cauza acestei separari a corpului, in viata noastra interioara sa ia nastere un conflict.

Chiar daca corpul copilului este separat de cel al mamei, sufletul ramane unul, nedespartit de intreg. Viata ca intreg nu cunoaste separari. Nu exista divizari in cadrul ei. Noi nu cunoastem inca aceasta unitate, aceasta non-dualitate. Nu suntem constienti de ea. Aceasta este nenorocirea rasei umane.

Cunoasterea intelectuala reprezinta o iluzie. Orice cunoastere intelectuala pe care ti-o insusesti prin invatare nu inseamna altceva decat scripturi si doctrine. Ignoranta omeneasca reprezinta realitatea. Cand accepti aceasta ignoranta si continui sa iti amintesti ca “Nu stiu nimic”, primul zid dintre tine si viata se prabuseste. Al doilea zid este reprezentat de lipsa totalitatii in viata ta: trebuie sa traiesti in totalitate viata pe care o ai la dispozitie.

Daca nu integrezi sufletul, daca nu ajungi la o stare de uniune cu viata, nu poti intelege sufletul vietii. Nu exista al mod de a cunoaste viata decat acela de a deveni una cu ea. Daca nu o cunosti, cum poti sa o traiesti? Aceasta este si cauza pentru frica de moarte. O data simtit gustul vietii, moartea dispare. Atunci pentru tine nu mai exista moarte. Frica de moarte iti arata ca nu stii ce este viata.

Cunoastere intelectuala

Nu intelegi viata pentru ca nu te armonizezi cu ea. Daca poti intelege asta, exista posibilitatea sa scapi de aceasta divizare.

Divizarea a fost creata de cei care au abuzat viata, care au fost impotriva vietii, care au explicat lucrurile intr-un mod foarte gresit. Viata a fost condamnata in toate felurile posibile. Poti cunoaste ceea ce e lipsit de forma numai daca cunosti forma. Poti cunoaste non-materia numai daca cunoasti materia. Te poti conecta cu sufletul numai dupa ce iti cunosti corpul.

Priveste in profunzime si iti vei da seama ca florile sunt hrana pentru ochii tai, ca muzica este hrana pentru urechile tale. Totul este hrana. Viata te hraneste ca o mancare. Ochii tai sunt fericiti sa vada lumina, aceea fiind hrana lor. Insa daca te uiti la aceste usi cu ura in minte, cu o atitudine dusmanoasa, cu impotrivire – daca iti inchizi urechile ca sa nu asculti muzica, daca manifesti dusmanie fata de gustul placut al mancarii, daca inchizi ochii- nu vei putea avea niciodata o relatie cu viata. Sunt oameni si-au provocat singuri orbirea, pentru ca frumusetea sa nu-i poata atrage. Si-au inchis toate usile prin care viata putea patrunde in ei.

Intelegi viata numai atunci cand intreaga ta fiinta devine o deschidere, o usa. Viata ta ar trebui sa fie usa prin care sa treaca muzica, frumusetea, savoarea, parfumul.

Alătură-te celorlalți 759 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[instagram-feed]
%d