interior details of stylish apartment with potted plants and framed picture

Schefflera arboricola

Aceasta planta a fost numita Heptaplerum arboricola si uneori o gasesti pe piata sub acest nume. Creste vertical, cu frunze compuse din opt foliole cu petioluri aranjate ca spitele unei umbrele si sustinute de un petiol lung. O poti incurajata sa devina stufoasa prin ruperea varfurilor. Asigura-i un tarus cu muschi sau un suport rezistent asemanator. Exista cateva specii multicolore create artificial, atractive, disponibile Gold Capella, cu frunze de un verde-lucios, care au o pata centrala de culoare galben-crem, este probabil cea mai populara. Janine este o planta mica, cu frunze stropite cu crem, care sunt lobate si serate la varfurilor foliolelor, dandu-i o infatisare inzorzonata neobisnuita.

interior details of stylish apartment with potted plants and framed picture
Photo by Rachel Claire on Pexels.com
  • Foloseste un ghiveci adanc, pentru a echilibra coroana inalta a plantelor;
  • Lumina stralucitoare este necesara pentru o buna culoare a frunzei, dar apara planta de soarele intens de vara. Planta se va adapta conditiilor de umbra, dar frunzele varietatilor multicolore vor redeveni verzi;
  • Stropeste frunzisul din cand in cand cu un jet de apa.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament

Alătură-te celorlalți 770 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: