Salata pe balcon
Pentru a creste salate nu ai nevoie de mult spatiu si cresc repede, de aceea sunt ideale sa le cultivi in balcon. In felul acesta poti culege si consuma salate deja la sase saptamani dupa semanare. Ocupa-te de noile semanaturi pentru a te bucura de o recolta continua si delicioasa. Sadeste periodic seminte de salata la interval de 14 zile pana in iulie.
Soiuri de salata

Salata verde ‘Lactuca sativa’ o poti cultiva in ghivece sau ladite pe orice balcon. Se dezvolta armonios atat la soare, cat si la semiumbra. Vara, datorita temperaturilor ridicate, uda din abundenta si regulat. Uda direct pe frunze. Sadeste din martie sau cumpara deja rasaduri din soriuri variate.
Salata verde – o cresti cel mai bine in ghivece sau lazi cu diametrul mai mare de 14cm. In 10-12 saptamani planta este gata de consum.
Salata de rupt – nu dezvolta capatana si este recomandat sa o cultivi in lazi. La sase saptamani dupa semanare, frunzele laterale le poti rupe si le poti consuma. Mijlocul plantei se dezvolta in continuare si va produce frunze noi.
Salata de taiat – o deosebesti de cea de rupt tocmai pentru faptul ca frunzele nu se rup, ci se taie. Daca nu tai frunzele prea adanc, planta va infrunzi din nou.
Salata batavia – o recunosti dupa frunzele sale usor incretite. O recoltezi asemanator cu salata de rupt.
Salata ‘frunze de stejar’ – o culegi prin rupere sau taiere. Marginea frunzelor verzi sau cafenii este crestata.
Salata romana – prezinta o capatana mica , pe care o poti recolta prin taiere timp de patru saptamani.

Delicioasa rucola

Rucola Eruca sativa este cunoscuta si cultivata inca din antichitate. Nu este o planta pretentioasa si iti decoreaza frumos balconul. O poti semana in lazi incepand cu luna aprilie. Sadeste inca o data mai tarziu. Ca si in cazul salatelor, frunzele mentine-le umede. Cand frunzele ating dimensiunea de 5cm, le poti culege, dinspre exterior spre interior.
Aroma intensa specifica rucolei o recunosti in orice salata, dar o poti prepara asemanator spanacului.
Bol cu salate
Salatele, condimentele pentru prepararea salatelor si florile comestibile arata bine nu doar in ladite de balcon ci si in salatiere, asezate unele langa altele. Petalele de galbenele si ale craitelor dau un aspect frumos salatierei.
