Saintpaulia ionantha

Saintpaulia ionantha este denumita in mod obisnuit violeta africana si este printre cele mai iubite plante de apartament. Este membra a familiei gesneriadelor. Provine din regiunea padurilor tropicale din Africa de Est, langa granita dintre Tanzania si Kenya.

Violeta africana a fost descoperita in anul 1892 de Walter Von Saint Paul in Tanzania. Botanistul Herman Wendland de la Royal Botanic Garden din Hanovra, prieten cu tatal lui Walter Von Saint Paul a numit genul acestei noi plante pentru stiinta dupa familia Saint Paul si a inventat numele speciei ‘ionantha’. In limba latina ‘ionantha’ inseamna ‘asemamator cu violetul’. Planta descoperita initial nu a fost usor de cultivat ca planta de apartament. Pe masura ce s-au creat noi soiuri, violetele au devenit plante de apartament usor de cultivat.

Saintpaulia LE-Astreja
Saintpaulia LE-Astreja

Acum gasesti sute de specii hibride, simple, semiduble si duble, cu petale ondulate sau simple, rosii, roz-albastrui, albe si purpurii, iar altele cu petale dungate sau marginile albe. Exista si varietati care atarna, potrivite pentru cosurile suspendate.

saintpaulia ionantha flower
Saintpaulia ionantha

Durata de viata este de pana la 50 de ani si poate inflori 10-12 luni pe an. Daca constientizezi cateva cerinte pe care saintpaulia ionantha le are, vei reusi sa te bucuri de florile frumoase cat mai mult timp posibil pe tot parcursul anului.

Ingrijire

Pozitionarea excelenta pentru violete africane este intr-o locatie calda, insorita, orientata spre Est sau Nord buna pentru vara sau spre Vest sau Sud pentru iarna. Pentru cele mai bune rezultate, planta are nevoie de cel putin 12 ore de lumina solara si 8 ore de intuneric pentru inflorire constanta. Prefera solul umed. Daca apa se acumuleaza prea mult timp exista riscul putregaiului coroanei. Utilizeaza un ghiveci care permite scurgerea apei.

Cele mai simple metode de inmultire sunt prin butasi si frunze. Indeparteaza frunzele si florile uscate ale plantei. Nu exista nici un motiv sa lasi florile pentru ca nu fac decat sa stea in calea noilor flori.

Alătură-te celorlalți 759 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: