Recipientul turn

Cultivarea plantelor in majoritatea recipientelor se face in suprafata orizontala a compostului, in partea de sus a vasului, jardinierei etc. Mai ai posibilitatea de a planta si in lacasurile laterale ale cosurilor suspendate.

In recipientul turn, amplasarea plantelor se face pe verticala, pentru a creea o coloana verticala de flori, fructe si frunze. Coloana poate fi rotunda, patrata sau dreptunghiulara. Poti achizitiona recipientul turn de la centrele specializate sau comanda online. De obicei acestea vin sub forma de piese pe care va trebui sa le asezi una deasupra celeilalte sau in forma unui tub de plastic.

Recipientul turn

Cel mai ieftin mod de a crea un turn pentru gradina ta este de a-ti face singur unul din tarusi si plasa de sarma. Pune captuseala de polietilena sau muschi de turba in interior si umple cu compost, plantand partile laterale in acelasi timp. Plantarea in compostul de deasupra este pasul final.

In cazul recipientului turn udarea este o problema. Este esential sa te asiguri ca si plantele de la baza turnului primesc suficienta apa. In cazul turnurilor cu invelis de sarma pune un strat subtire de pietre la baza apoi introdu un tub de plastic la mijloc, sustinut de compost. Tubul trebuie sa aiba o serie de gauri la intervale regulate si trebuie sa il umpli cu pietre mici. Toarna apa si in tub si pe suprafata compostului.

Tipuri de recipiente turn

Turn in forma de cub – este alcatuit din cuburi de plastic umplute cu un compost din lana minerala si care are cate 4 gauri pe fiecare parte, in care poti planta.

Turn din vase de plastic – este primul turn care a devenit popular. O serie de tuburi de plastic perforate cu buzunare de plastic aranjate pentru a forma o coloana. Principala intrebuintare este pentru capsuni.

Turn din punga de plastic – le gasesti disponibile in mai multe tipuri. De la tuburi simple de polietilena, inchise in partea de jos, la turnul de flori cu un vas de apa atasat.

Turn cu plasa de sarma – Foloseste un cos sau fa-ti singur din plasa de sarma.

Sursa: Expert in vase cu flori – D.G.Hessayon

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: