red yellow and purple flower on window

Recipientul fixat pe perete

Recipientul fixat pe perete este asemanator cu cosul suspendat. Ambele sunt fie inchise, fie deschise iar capacitatea de a sustine planta este limitata si se afla deasupra solului. Diferenta principala consta in metoda de sustinere. Cosul suspendat este atarnat de sus, pe cand celalalt este atasat de perete.

Recipientul fixat pe perete

In cele mai multe cazuri atasezi recipientul direct pe perete. Exista si exceptii cand il poti fixa cu un dispozitiv de prindere. Recipientul suspendat de perete iti este util atunci cand nu ai destul spatiu pentru un cos suspendat. Datorita faptului ca poate contine doar putin compost, este nevoie sa uzi frecvent si nu poti planta decat plante care suporta un sol mai uscat.

Daca optezi pentru versiunea deschisa, captuseala nu trebuie sa lipseasca. Poti folosi muschi de turba cu invelitoare de plastic sau poti cumpara un tip creat special pentru a se potrivi in cos.

Vas de perete

Sunt disponibile mai multe tipuri – simple sau ornate, mari sau mici. Materialele cele mai des intrebuintate sunt plasticul si teracota. Atasarea se face prin surub.

Vas cuib de randunica – este o varianta a vasului de perete. Un tip nou, cu spate inalt si recipient semiconic. Cantitatea de compost este foarte mica.

Vas de perete perforat – este tot o alta varianta a vasului de perete. Marginile sunt perforate, astfel incat sa poti planta ca si cum ar fi un ghiveci deschis. Poate fi foarte decorativ, dar capacitatea mica ramane o problema.

Jardiniera

red yellow and purple flower on window
Photo by Mike on Pexels.com

Jardiniera de perete – o alegere mai buna decat un vas simplu pentru ca are o capacitate mai mare. Gasesti disponibile jardiniere din plastic, teracota sau imitatie de piatra.

Jardiniera cu autoirigare – recipientele suspendate de perete au nevoie de udare frecventa. Versiunea cu autoirigare are nevoie de udare la 1-2 saptamani. O poti atasa de un gard sau amplasa sub pervaz, ca o jardiniera.

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: