Punga de crestere

Punga de crestere a revolutionat modul de cultivare al rosiilor si castravetilor in sera. In prezent, majoritatea legumelor sunt cultivate in aceste perne de plastic umplute cu compost. Din mai multe motive, acestea sunt mai putin folosite pentru cultivarea in exterior. Unele dintre motive sunt fixarea complicata si inghetul pe vreme rece. In ciuda tuturor acestor probleme, poti cultiva plante in pungi chiar si in exterior. Poti ascunde plasticul inconjurand punga cu caramizi sau scanduri de lemn sau acoperind suprafata cu coji sau scoarta de copac rupte.

Persoanele care nu au gradina dar doresc sa cultive rosii, castraveti, capsuni pe balcon sau in curte folosesc in special punga de crestere. In afara de legume poti cultiva si alte plante. Amplaseaza punga cu rasaduri de plante si pe marginea curtii interioare pentru a nu fi nevoit sa cumperi jardiniere. Scutura intotdeauna punga pentru a afana compostul inainte de a planta. Citeste cu atentie instructiunile de pe punga. Inainte de replantare in sezonul urmator, intoarce suprafata compostului si adauga un pic de material proaspat. Dupa cel de-al doilea sezon de folosire, imprastie compostul in gradina.

Anunțuri publicitare

Daca doresti sa incerci lucruri noi, poti folosi sistemul de crestere in vas. Pune un vas dublu de plastic intr-o punga. Planta si hrana lichida merg in vasul din centru, umplut cu compost, iar apa in vasul din exterior. Asa reduci riscul de udare excesiva.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Interesante. Desconocía esta modalidad de cultivo.

    1. Es un método fácil de poner en práctica…😊

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: