Prea multa incordare

flexible young fit woman doing gymnastics on sandy seashore at sunset

Prea multa incordare

Cand se nasc, oamenii sunt moi si slabi, iar cand mor, sunt tari si puternici. Cand rasar, plantele sunt moi si plapande, iar cand mor sunt vestede si tari. Prin urmare, cel tare si puternic se-ndreapta catre moarte, iar cel moale si slab se-ndreapta catre viata. De aceea, daca ostirea este puternica, ea nu va birui, daca arborele este puternic, el poate fi imbratisat cu amandoua mainile. Ceea ce este puternic si mare se gaseste jos, iar ceea ce este moale si slab se gaseste sus.

Tao te qing – Capitolul 76

Prea multa incordare … acorzi multa importanta aspectului fizic, mai ales muschilor lucrati in zona abdominala. Este in regula sa fii suplu si sa ai corpul bine lucrat, iar contractarea musculaturii este necesara in timpul exercitiilor fizice. Insa daca vei sta incordat tot timpul te vei simti obosit si stresat in cele din urma. Canalele energetice din corp sunt ca niste furtunuri minuscule pentru gradina. Daca rasucesti furtunul, jetul de apa se blocheaza. Organele interne sunt responsabile pentru procesarea alimentelor si lichidelor. Ca sa isi indeplineacsa functia, trebuie sa fie relaxate si sa se poata misca liber. Este o ironie ca, daca iti tii abdomenul prea incordat, dureaza mai mult ca mancarea sa treaca prin procesul de digestie. Astfel, creste probabilitatea ca hrana sa fie stocata sub forma de grasime. Cand obisnuiesti sa stai incordat esti mai putin eficient in celelalte activitati zilnice si devi lent si iritabil, intrucat faci eforturi sa iti depasesti constrangerile energetice. Din aceasta cauza te-ai putea simti deprimat, anxios si chiar depasit de situatie.

Sursa: EMDR si vindecarea prin Tao – Cum sa folosesti psihologia energetica pentru a depasi traumele emotionale – Mantak Chia, Doug Hilton

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: