Pozitionarea recipientelor pentru flori

woman wearing blazer and dress pants

Pozitionarea recipientelor pentru flori

Usa din fata si veranda

Este locul ideal unde sa amplasezi recipente singure sau in combinatii potrivite locatiei. Un butoi cu un arbust pentru o nota de eleganta, de fiecare parte a usii. Pentru un aspect natural, pozitioneaza recipiente cu plante cu flori anuale in pozitie verticala sau orizontala. Indiferent de alegerea pe care o faci, este esential sa ingrijesti cu atentie ghivecele, cat si plantele. Nici o alta caracteristica a gradinii tale nu va fi atat de atent analizata de vizitatori, asa ca trebuie sa ai mereu aranjamente de cea mai buna calitate.

woman wearing blazer and dress pants
Photo by Godisable Jacob on Pexels.com

Punct focal

Foloseste un recipient mare sau un grup de recipiente mai mici pentru a crea punct focal in gradina. Copacii si tufele au un rol important. Atat vasul cat si plantele trebuie sa fie in ton cu mediul inconjurator.

Patio

Patio-ul este locul excelent pentru amplasarea recipientelor. Da culoare peretilor goi si pavajului monoton cu prezenta plantelor. Gadeste-te bine unde le vei amplasa. In general, este mai eficient sa grupezi recipientele intr-un singur loc. Evita aleile des circulate si pune una sau doua plante agatatoare pe peretii casei. Foarte potrivite sunt tufele, copacii si fructele – nu trebuie sa te limitezi la plantele care trebuie plantate in pamant sau bulbi.

white painted house with green leafed plants
Photo by Alex Staudinger on Pexels.com

Alei si trepte

Schimba imaginea unei poteci cu o linie de vase sau jardiniere identice, a unei alei pentru masini sau a unei trepte monotone. Ai grija – recipientele sau plantele nu trebuie sub nici o forma sa ingradeasca miscarea libera. Daca poteca sau scarile sunt inguste, atunci recipientele trebuie amplasate la un capat sau la celalalt al potecii sau scarilor.

decorative trays on wall outside door
Photo by Helena Ije on Pexels.com

Balcon si acoperis

Balconul este un loc excelent in multe dintre tarile europene. Aseaza jardinierele pe jos, langa peretele exterior sau suspenda-le de acesta. Umple cu aranjamente de flori deschise la culoare, din mai multe specii sau o singura planta ale carei tulpini atarna in exteriorul balconului. Foloseste un recipient usor si compost pe baza de turba pentru un aranjament amplasat pe jos. Expunerea la vanturi puternice si nevoia de a fi udate periodic poate fi o problema. Gradina situata pe acoperisul casei este o versiune mai mare a balconului decorat, dar nu are scopul de a imbunatati aspectul exterior al casei.

Perete

In prezent, cosurile suspendate le intalnesti des – aproape o treime din gradini au cel putin unul. Cel mai bun loc unde poti amplasa un cos sau un vas suspendat este un zid insorit, unde sa fie protejat de vanturile puternice. Nu uita ca in timpul verii este nevoie de o udare zilnica.

plants in pot on wall
Photo by Mark Neal on Pexels.com

Pervaz

Jardinierele amplasate pe pervaz iti aduc un plus de farmec si culoare fatadei casei, apartamentului, birolui sau cladirilor publice. Plantele anuale sunt le folosesti in general in aranjamente pe timpul primaverii sau verii. Unele dintre ele pot fi permanente. Culoarea si materialul din care sunt facute nu trebuie sa iasa mai mult in evident decat planta insasi si nici nu trebuie ca acestea sa impiedice deschiderea ferestrelor. De asemenea, asigura-te ca sunt bine fixate.

Iaz

Aici ai numai doua alternative. Planteaza nuferi si multe alte plante acvatice in cosuri scufundate in iaz – pe marginea iazului amplaseaza ghivece obisnuite pentru a oferi un deliciu floral. Poti crea un iaz in miniatura pentru un nufar si una sau doua plante acvatice intr-un butoi taiat in doua sau un vas mare.

woman in red long sleeve shirt sitting on a boat
Photo by Phát Trương on Pexels.com

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: