Plante care pot crea probleme

person touching pink flowers

Plante care pot crea probleme

Majoritatea plantelor de apartament nu ridica nici un fel de probleme, nici atunci cand copii sau animalele de casa intra in contact cu ele. Pune separat plantele otravitoare pentru a nu intra in raza de actiune a copiilor sau animalelor si plaseaza exemplarele cu frunze ascutite, cum ar fi Yucca aloifolia (Yucca) intr-un spatiu mai mare, astfel incat nimeni sa nu se poata rani atunci cand trece pe langa ele.

green dracaena plant with white pot on white wooden surface
Photo by Designecologist on Pexels.com

Plante otravitoare

Doar putine plante de apartament sunt cu adevarat otravitoare, insa un numar mare iti pot provoca neplaceri, atunci cand consumi parti din ele. Pentru copii sunt ademenitoare in special plantele cu fructe.

Animalele de casa, cum sunt cainii sau pisicile, sunt interesate mai degraba de frunze,in special, ale plantelor ierboase. O pofta deosebita pentru plantele de apartament o dezvolta animalele care nu au acces in gradina.

Daca te temi ca un copil sau un animal a mancat dintr-o planta eventual otravitoare, este necesar sa contactezi imediat medicul. Indica numele plantei, in masura in care o cunosti, si cel mai bine ia cu tine o bucatica din planta pentru ca medicul sa stie exact despre ce este vorba.

Capsicum annuum (ardei ornamental)

red chili peppers

Fructele de culoare rosie au efect atragator asupra copiilor, insa sucurile continute de ele irita puternic mucoasele. Este putin probabil sa manance copiii cantitati mari din ele, insa fructele provoaca o arsura foarte neplacuta in gura, pe buze si la ochi.

Dieffenbachia seguine(diefenbahia)

dieffenbachia seguine plant

Seva acestei plante produce inflamatii dureroase ale gurii, limbii si faringelui, astfel incat vorbirea devine dureroasa. Inflamatia faringelui poate chiar sa prejudicieze respiratia.

Euphorbia pulcherrima

close up of a poinsettia plant on a dining table

Toate partile plantei sunt otravitoare. Se cunosc deja chiar si cazuri de deces. In afara acesteia, seva alba laptoasa poate irita pielea.

Euphorbia milii

a close up shot of euphorbia flowers

Ca si in cazul specie care infloreste de Craciun, seva acesteia este otravitoare si iritanta.

Nerium oleander (leandru)

flowers summer shrub garden

Toate partile plantei sunt deosebit de otravitoare. Chiar si consumarea unei singure frunze poate fi letala.

Rhododendron simsii (rododendron)

person touching pink flowers

Toate partile plantei si cele ale azaleei sunt otravitoare. Nectarul dulce al florii ar putea fi ademenitor pentru copii mici.

Solanum diflorum (solanun)

solanum with bright fruits and ornamental leaves

La fel ca in cazul fructelor ardeiului ornamental, si aceasta planta atrage copii in mod deosebit si poate cauza probleme digestive, daca este inghitita.

Plante care provoaca iritarea pielii

Unele plante pot cauza la oamenii cu pielea sensibila umflaturi sau iritare.

Daca suferi de alergie, ar trebui sa actionezi cu precautie deosebita in apropierea acestor tipuri de plante. Cand le ingrijesti, poarta manusi de cauciuc, in special cand poti intra in contact cu seva plantei. Evita sub orice motiv sa atingi cu mainile parti sensibile din corp, cum sunt gura si ochii, inainte de a te spala bine pe maini. Asupra faptului ca tepii cactusilor ar putea fi relativ periculosi, nu mai trebuie precizat. Insa fii prevazator cu perii moi, matasosi ai multor specii. Pot ramane neremarcati in piele si sa provoace iritatii puternice, de durata, foarte neplacute si uneori chiar dureroase.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: