Cum plantezi un mini-iaz

Cum plantezi un mini-iaz

Pasii pentru plantarea unui mini-iaz sunt:

Pasul 1: Alege recipientul. Mini-iazul trebuie sa fie rezistent la intemperii, la apa, necorosiv si netoxic. Acesta trebuie sa aiba un diamentru de cel putin 45 cm si o capacitate de cel putin 23 litri de apa.

Pasul 2: Pregateste recipientul. Vopseste partea exterioara a unui butoi taiat pe jumatate si aplica in interior vopsea cu bitumen. Amplaseaza-l intr-o zona insorita sau partil insorita si departe de copaci, daca doresti sa pui pesti. Umple-l partial cu apa.

Pasul 3: Planteaza una sau mai multe plante acvatice. Pune plantele acvatice in apa. Daca adancimea recomandata este mai mare de 15 cm, amplaseaza recipientul pe caramizi pana cand incep sa creasca frunze noi.

Pasul 4: Planteaza una sau mai multe plante de margine. Exista mai multe plante de margine din care poti alege. Trage o linie in interiorul recipietului, la 5 cm mai jos de marginea superioara. Acesta va fi nivelul apei, atunci cand mini-iazul va fi gata. Amplaseaza cosul, astfel incat distanta dintre coroana si linii sa fie adancimea recomandata pentru plantare.

Pasul 5: Adauga si mai multa apa. Dupa ce termini de plantat, mai adauga apa, astfel incat sa ajunga la linia nivelului apei. Asteapta o luna inainte de a introduce pestorii aurii.

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D.G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 759 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: