person holding a hanging plant

Philodendron scandens

Philodendron scandens este planta cataratoare decorativa originara din padurile tropicale ale Americii. Frunzele sunt robuste si lucioase in forma de inima. Cele tinere au culoarea bronz-roscat, iar frunzele mature sunt de un verde-mediu intens. In apartament ai posibilitatea de a alege sa cultivi aceasta planta pentru frumusetea decorativa a frunzelor. In mediul sau natural se dezvolta masiv dar ca si planta de apartament ramane in jurul a 2 m. O poti conduce pe un tutore sau pur si simplu sa o lasi intr-un cos suspendat sau pe un raft.

person holding philodendron scandens
Photo by Sasha Kim on Pexels.com

Sfaturi utile pentru cultivare philodendron scandens

Philodendron scandens este planta pe care o poti adapta cu usurinta la ambientul din locuinta. Cerintele sale de ingrijire si toleranta la niveluri scazute de lumina o fac o planta excelenta daca esti incepator. Se dezvolta bine intr-un sol umed, bine drenat, amplasata in lumina puternica, indirecta. La umbra frunzele se etioleaza si raman mici. Nu tolereaza temperaturi sub 15°C. Temperatura ideala este 18-25°C. Din martie pana in octombrie mentine substratul in permanenta reavan. Iarna uda mai rar lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari.

Ca si in cazul tuturor plantelor tropicale, ii place umiditatea. Nivelul mediu de umiditate al locuintei de 40% este perfect pentru philodendron scandens. Pulverizeaza cu apa pentru a mentine umiditatea la nivelul frunzisului. Alege cu atentie locul unde o vei aseza deoarece nu suporta curentii de aer si nici spatiile neaerisite. In aceste conditii ii apar pete maronii pe frunze. Este usor de propagat cu butasi.

Philodendron scandens este o alegere sanatoasa pentru casa ta. Planta este recunoscuta pentru proprietatile sale de purificare a aerului ceea ce o face excelenta pentru orice spatiu de locuit. Elimina din aer toxinele cum ar fi benzenul si este perfecta amplasarea in dormitor sau bucatarie.

Alătură-te celorlalți 759 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[instagram-feed]
%d