Paradoxul divin

Desi Universul nu exista, el totusi exista.

Kybalion

Paradoxul divin – materia este iluzorie, si in acelasi timp reala. Bucura-te de lumea materiala fara sa te pierzi pe tine insuti in iluziile sale. Exista o deosebire intre Adevarul Absolut si Adevarul Relativ. Adevarul Absolut este cunoscut doar de Creator. Adevarul relativ este convingerea fiintei umane ca materia exista deoarece ea poate fi experimentata prin cele cinci simturi. Poti sa o atingi, mirosi, vezi, sa o auzi si sa o gusti.

Cei lipsiti de inteligenta, cand recunosc caracterul himeric relativ al Universului, isi imagineaza ca ii pot sfida legile. Acesti sunt nebuni increzuti si aroganti, care, din cauza nebuniei lor, sunt loviti de stanci si rupti in bucati de catre elemente. Cel cu adevarat intelept, si care cunoaste natura Universului, foloseste Legea contra legilor; superiorul contra inferiorului; si prin arta Alchimiei, transmuta ceea ce nu este de dorit in ceea ce este de valoare si triumfa. Stapanirea acestei arte nu consta in vise anormale, viziuni si imaginatie sau trai fantastic, ci in folosirea fortelor superioare contra celor inferioare, care ne elibereaza de durerile planurilor inferioare, prin vibrarea la cele superioare. Transmutarea, si nu negarea plina de aroganta, este arma Maestrului.

Kybalionul

Daca te desfasori si traiesti ca si cum Universul este doar un vis, atunci esti ca un somnambul care te impiedici prin viata fara sa progresezi. Poti sa te gandesti la stele mereu, dar uita-te pe unde pasesti pentru a nu risca sa cazi, atunci cand iti concentrezi atentia la o distanta prea mare.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

9 comentarii

  1. Gracias por el aprecio🤗

   1. 🙏💙🙏💙🙏

 1. Many thanks for following my blog, which is appreciated.
  Best wishes, Pete.

  1. Best wishes too🤗, Diana.

 2. Bravo!! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  1. Multumesc pentru apreciere! 🤗

 3. Vivo con la testa in aria e i piedi saldi sulla terra…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: