Par – Pyrus communis

Par – Pyrus communis

Par – Pyrus communis are ca origine parul salbatic. Originea parului nu este foarte sigura. Se presupune ca pyrus communis provine din Asia Centrala si treptat s-a raspandit spre vest. In Europa era deja prezent din evul mediu. Pyrus Pyraster (parul salbatic) este considerat stramosul parului cultivat in Europa. Dovezi arheologice evidentiaza ca parul este cultivat de peste 5000 de ani. In comparatie cu marul – malus pumila mill., are digestibilitate si valoare terapeutica mai redusa.

Beneficii si proprietati terapeutice

Perele sunt recomandate terapeutic pentru actiunea lor laxativa, diuretica si urolitica, similara cu cea a merelor fara coaja. Consuma pere pentru a impiedica depunerea uratilor si a favoriza eliminarea acestora. In cazul in care suferi de afectiuni urinare, litiaza urica, reumatism, guta si artritism cura cu pere este benefica. Datorita continutului ridicat in levuloza, diabeticii pot lua in considerare consumul de pere.

Consuma fructele ca atare. Iti sunt mai putin recomandate daca digestia este dificila, ai tractul digestiv iritat, hemoroizi, datorita celulelor pietroase din pulpa. Sub forma de suc, 2 – 3 pahare pe zi, inainte de mese. Cidrul de pere are actiune diuretica si usor laxativa. In cistite, in litiaza renala si in general in afectiunile renale, vezicale si ale prostatei sunt indicate frunzele de par ca adjuvant. Utilizeaza sub forma de infuzie preparata din 100g de frunze proaspete sau 25g frunze uscate la 1 litru de apa. Infuzia obtinuta o poti consuma in cursul unei zile.

Evaluare: 1 din 5.

Alătură-te celorlalți 759 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[instagram-feed]
%d