Palmier Areca – Chrysalidocarpus lutescens 25 august 2022

Palmier Areca – Chrysalidocarpus lutescens 25 august 2022

Palmier Areca, ca alti palmieri, este grandios si o excelenta planta de apartament. Tulpinile sunt verde-pal, iar frunzele batrane ii dau plantei o infatisare asemanatoare bambusului. Frunzele lungi – pana la 2 m in cazul unei plante mature – sunt penate, cu multe foliole subtiri verde-intens, care dau intregii plante o infatisare de pana. Frunzele se arcuiesc in varf.

Ca si in cazul altor plante purificatoare de aer din locuinta, palmierul Areca este conceput biologic pentru a absorbi dioxid de carbon si a elibera oxigen. Ceea ce diferentiaza Areca, este capacitatea sa de a purifica mediul in care este plasat prin indepartarea substantelor chimice periculoase cum ar fi formaldehida, xilenul si toluenul.

Palmier areca
Palmier Areca

Xilenul si toluen

Xilenul si toluenul se gasesc in mod natural in produsele cu care interactionezi zilnic. De exemplu xilenul se gaseste in mod natural in petrol si benzina. Toluenul se gaseste in lac de unghii, diluanti de vopsea, lipici si substante de indepartare a petelor. Deoarece xilenul si toluenul exista in produsele comune, multi oameni sunt expusi frecvent la acestea. Unele dintre efectele negative pe care le provoaca xilenul includ iritarea pielii, a ochilor, a nasului si a gatului. Xilenul provoaca de asemenea ameteli, dureri de cap si pierderea coordonarii musculare.

Palmier Areca
Palmier Areca

Efectele periculoase ale toluenului includ oboseala, amorteala mainilor si picioarelor si pierderea sarcinii. Adauga palmierul Areca in casa ta pentru eliminirea acestor doi poluenti periculosi.

Palmier Areca
Palmier Areca

Palmierul Areca elibereaza o cantitate mai mare de vapori de apa in aer decat o fac multe alte plante. Acesta elibereaza zilnic aproximativ un litru de apa. In perioadele in care aerul este deosebit de uscat, umiditatea pe care palmierul o adauga aerului este deosebit de utila. Adaugarea palmierul in casa ta in timpul iernii poate face ca aerul sa fie mai putin uscat si mai usor de respirat. Beneficiile palmierului pentru sanatatea ta sunt plamani mai sanatosi, un sistem nervos central mai puternic si o dezvoltare mai sanatoasa a fatului si a copilului.

Anunțuri publicitare

Pe langa toate celelalte abilitati si beneficii ale sale, palmierul ofera si oxigen pe timp de noapte. In timpul zilei, toate plantele folosesc fotosinteza pentru a elibera oxigen si a absorbi dioxid de carbon. In timpul noptii, multe plante inverseaza acest proces, absorbind oxigen si eliberand dioxid de carbon. Palmierul areca este o planta care nu inverseaza acest proces. Noaptea, Areca continua sa elibereze oxigen si sa absoarba dioxid de carbon prin utilizarea metabolismului acidului crassulacean (CAM) . Aceasta este o forma de fotosinteza care este o adaptare pentru plante in conditii uscate.

Mentinerea plantei sanatoase

Protejeaza planta de soarele direct in lunile cele mai calde ale anului, pentru a evita ofilirea frunzelor. Varfurile si marginile frunzelor devin tari si maronii in aer excesiv de fierbinte si uscat. Muta planta intr-un recipient mai mare, cand e nevoie. Un butoi sau un ghiveci mai mare este necesar pentru plantele bine dezvoltate, care au cativa ani.

Sursa: https://gardentabs.com/areca-palm-purify-air/

Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

2 comentarii

  1. Excellente suggestion et vraiment très belle plante d’intérieur
    Merci et bonne soirée

    1. Merci beaucoup pour l’appréciation. Je vous souhaite une bonne soirée! 🤗

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: