Mini-gradina delicateselor pe balcon
Din ghivece poti amenaja mini-gradina delicateselor pe orice balcon. In conditii minime, chiar si pervazul ferestrelor iti ofera spatiul suficient.

O cratita mai mare sau o ladita de balcon in care cultivi diferite soiuri de ierburi aromatice este deja o gradina completa de plante aromatice. Daca adaugi la acestea si rosii aromate sau mazare ori fasole taratoare, deja ai de-a face cu o mini-gradina de bucatarie.
Totusi vrei mai mult si te incadrezi printre cei care nu se multumesc cu atat, planteaza cateva fire de fluturei(Gaillardia) si craite si te vei bucura de o gradina diversificata.
Cand dispui de spatiu restrans foloseste-te de asa numitele ghivece pentru capsuni – aceste tavi mari sunt prevazute cu buzunre laterale in care poti sadi si alte plante.

In general, te gandesti doar la folosirea spatiilor orizontale de pe balcon, desi poti profita si de verticalitatea prin utilizarea de jardiniere. Cosulete de perete, suporturi de flori sau rafturi. Decorand peretii cu plante cataratoare vei avea o oaza verde pe balcon. Acorda atentie la fixarea adecvata a diferitelor suporturi pentru a evita accidentele.
Mini-gradina delicateselor
Frunzisul diferitelor soiuri de salata folosite pentru popularea ghiveciului, are un efect intens decorativ. Salatele cu frunze rosii sau maronii au un aspect deosebit de frumos. Daca la acestea adaugi si niste ierburi aromatice, ai parte de un adevarat vas de salata gata de consum. Este recomandat sa lasi macar o data salata sa faca seminte. Micile flori galbene de pe lujerii inalti nu sunt cunoscute de aproape nici un orasean.
Rosiile din soiul Tumbler, precum si cateva soiuri de salate si ierburi aromatice arata foarte bine in jardiniere suspendate. Planteaza plante cataratoare pe margini si lasa-le sa atarne. Intr-un ghiveci din ceramic prevazut cu buzunare laterale, planteaza in mijloc vinete, iar in buzunare patrunjel cu frunze netede. Secretul acestei compozitii consta in suprafata mare de absorbtie, un strat de pietris de cel putin 5cm, udat si fertilizare regulata. Buzunarele laterale umple-le cu pamant si planteaza doar dup ace interiorul ghiveciului are deja pamant suficient.
Mi-a plăcut articolul, e interesant. Ma ocup de mulți ani cu minigrădini de balcon și sunt interesat de orice sfat sau informații legate de aceasta temă. Felicitari pentru articol și pentru tot blogul. Bafta în continuare!
Multumesc frumos pentru apreciere! Este o bucurie pentru mine cand informatiile pe care le ofer prezinta interes si sunt de folos si altor pasionati ca si mine de gradinarit si plante. Orice sfat sau informatie din domeniu sunt bine venite si la mine. Mereu este ceva nou de invatat. In cea mai mare parte ma documentez din carti de specialitate.