Mentine-te pe calea de mijloc

Mentine-te pe calea de mijloc

Mentine-te pe calea de mijloc si nu lasa lucrurile sa ajunga la extrem. Detaseaza-te de putere, bogatie, faima, etc. si bucura-te de fiecare moment al vietii, asa cum vine el spre tine. Atunci te vei afla in echilibru, pe calea cea buna.

Majoritatea oamenilor au ajuns sa fie avizi dupa maxim. Averi maxime, putere maxima, onoruri maxime, senzatii maxime, stari maxime, viata traita la maxim, adica totul la maxim. Daca ar avea ocazia, ar alege bogatia in locul multumirii, faima in locul starii de pace launtrica, castigul in locul pierderii. Ar alege toate acestea pentru ca sunt convinsi ca bogatia este un mijloc sigur de a fi mereu fericit, iar faima este cea care ii face sa fie iubiti si apreciati de cei din jur. Se agata cu disperare de aceste idei, devin dependenti de ele dar omit sa recunoasca ca oamenii cei mai bogati sunt si cei mai nemultumiti.

Ce este mai importanta,/Bogatia sau multumirea sufleteasca?/Ce este mai valoroasa,/Faima sau starea de liniste launtrica?/A alerga dupa castiguri este pierdere sigura!/Cel zgarcit, va suferi mari pierderi!/Atasamentul produce nefericire!/Un om multumit, nu poate fi dezamagit./Cine stie sa se opreasca la timp,/Nu ajunge in situatii limita(pericol)./Astfel, va fi permanent in siguranta.

Lao Tzu – Tao Te Ching – Versetul 44

In versetul 44 Lao Tzu spune ca astfel de alegeri duc la dezastru. Alternativa este sa inaintezi fara a forta, nu deveni dependent de falsele valori si renunta la atitudinea contra-productiva.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

5 comentarii

  1. great wisdom here … it took me ages to find your language! Appreciate the follow 🙂

    1. Thank you very much for the appreciation!🤗 What is the reason why it took so long to find the translation? I ask so that I can make improvements.😊

      1. maybe state it is Romanian at the start of each post … and I asked a Polish friend to write an introductory sentence in English so that we can get an idea of what your post is about 🙂 Hope that helps 🙂

    1. Thank you for the appreciation!😊

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: