Medinilla magnifica

Medinilla magnifica este un arbust tropical care face parte din familia Melastomaceelor originar din insulele Filipine. Este o planta speciala deoarece este singura din cele aproximativ 400 de varietati de Medilline care poate fi cultivata in interior avand nevoie de conditii speciale.

In habitatul sau natural acest arbust vesnic verde creste atat epifitic (pe alte plante sau copacei) cat si terestru. In natura poate atinge 2,5 m. Ca planta de apartament creste pana la 1,5 m inaltime. Frunzele sunt foarte aratoase, ovale mari cu nervuri puternice. Sunt arcuite, foarte mari si apar primavara din varfurile ramurilor.

Sirul de flori trandafirii, ca niste bobite intercalate cu bractee subtiri roz este sustinut de pendiculi arcuiti, care pot fi lungi de 30 cm. Dupa polenizare in locul florilor mici apar fructe de padure decorative si bogate in seminte.

Ingrijire

Din pacate, Medinilla nu este usor de cultivat in casa. Avand in vedere originile sale tropicale. Ingrijirea Medinillei poate fi putin provocatoare. Pastreaza planta la o temperatura intre 19 si 25 °C. Iarna are nevoie de o perioada de odihna pentru a dezvolta mugurii florali de primavara. Cu toate acestea chiar si iarna si in perioada de odihna, temperatura nu trebuie sa scada niciodata sub 15 °C. Umiditatea trebuie sa fie de cel putin 60% pe tot parcursul anului. Poate fi crescuta prin pulverizarea plantei sau prin plasarea vaselor cu apa in apropierea acesteia. Evita pe cat posibil mutarea si expunerea plantei la curenti de aer cat si la fluctuatile de temperatura. Acestea pot fi daunatoare.

Umiditatea este esentiala. Aseaza planta pe o tava cu pietricele umede si stropeste frunzisul cu apa calduta de cateva ori pe zi, in timpul perioadei de crestere. Sunt comune infestarile cu paianjeni rosii si astea sunt, in general semn al unei umiditati insuficiente. Uda mai mult si utilizeaza un insecticid. Foloseste ingrasamant lichid, bogat in potasiu din doua in doua saptamani, din momentul in care incep sa se formeze bobocii, pana cand perioada de inflorire se sfarseste.

Daca o plasezi intr-un loc luminos, cu o temperatura calda constanta, Medinilla garantat va inflori din abundenta. Vara din cand in cand, poti scufunda si radacina complet in apa si apoi o poti scurge bine. Utilizeaza intotdeauna apa la temperatura camerei. Prin taierea florilor ofilite poti prelungi perioada de inflorire. Indeparteaza si frunzele moarte si uscate.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

9 comentarii

 1. I have never seen this plant in person, but it is stunning!

  1. I don’t have it in my collection yet, but I want it in the future. It is really special and it would be a challenge for me to take care of it taking into account its requirements as a houseplant 🤩

 2. What a beauty! Your blog is full of pleasant surprises.

  1. I’m glad to hear that you like my blog! 🥰🤗🤩

   1. I love it, it transmits so much harmony, peace, and beauty!

 3. Not sure why the comment got published in Spanish… anyway: what a beauty that flower is!!!

  1. The comment appears in English. It really is a special plant that I want in my plant collection. At least for me it will be a challenge to take care of her. ☺

 4. Très difficile à cultiver chez soi dans les pays froids. J’ai acheté une très belle en jardinerie mais pendant l’hiver, une fois à l’intérieur elle dépérit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: