close up photo of apple

Mar

Exemplarele pitice de mar, ca de exemplu M 27 si M 9, au facut cultivarea in recipiente o optiune practica. Trunchiul principal va avea o inaltime de aproximativ 60-90 cm. Opteaza pentru o planta de doi ani. Una este de ajuns daca este un copac de “familie”, altoit cu 3-4 varietati sau trebuie sa cumperi 2-3 varietati diferite pentru o polenizare corecta, daca merii nu sunt ceva obisnuit in zona ta.

close up photo of apple
Photo by PhotoMIX Company on Pexels.com

Planteaza intr-un recipient sau vas adanc si apasa cu putere. In primul an, lasa sa se dezvolte numai doua sau trei fructe. Dupa ce ajunge la maturitate, copacelul va produce aproximativ 4,5 kg anual. Forma trebuie sa fie de piramida. Protejeaza recipientul pe vreme rece.

Varietati: ‘Blenheim Orange’, ‘Discovery’, ‘Egremont Russett’, ‘Fiesta’, ‘Gala’, ‘Greensleeves’, ‘James Grieve’, ‘Sunset’.

O alta tehnica este aceea de a cultiva un copacel in forma de coloana, cu un singur trunchi si aproape fara ramuri laterale – Ballerina sau Minarette.

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: