Isop si fenicul

Isopul ( Hyssopus officinalis ) este un ingredient nelipsit al lichiorului aromat de Chartreuse, care se prepara pe vremuri in manastirile frantuzesti. Datorita gustului amarui al frunzelor, isopul si-a castigat denumirea de “iarba de otet”. Frunzele au culori de la albastru deschis la roz, aducand o pata de culoare deosebit de intensa in ghivece. Mugurii desfacuti si frunzele isopului se potrivesc la preparatele de cartofi, la supe sau salate. Spre deosebire de chimenul obisnuit, chimenul dulce sau feniculul ( Foeniculum vulgare var. dulce ) nu produce frunze cu petioli ingrosati. Frunzele tinere, usor incretite se folosesc la mancarurile in care doresti sa obti o savoare asemanatoare cu cea a anasonului. De roade te vei bucura in octombrie.

Isopul rezista la temperaturi ridicate cat si la temperaturi scazute. Indicat este sa iti procuri rasadurile din pepiniere.

isop
Hyssopus officinalis – Isop
isop
Hyssopus officinalis – Isop
Anunțuri publicitare

Feniculul sau chimenul dulce se seamana in vase mari, deoarece planta creste de dimensiuni mari. Nu rezista in sezonul rece, de aceea se seamana din nou in fiecare an.

fenicul
Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce
fenicul
Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce
fenicul
Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce

Sursa: Gradina din balcon – Natalie fabmann

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: