Hydrangea macrophylla – Hortensia

Hydrangea macrophylla – Hortensia

Hydrangea macrophylla – Hortensia este un arbust de foioase cu flori care face parte din familia Hydrangeaceae, originar din Japonia. Creste pana la 2 m inaltime si 2,5 latime si formeaza tufisuri dense si bogate cu o ramificatie mare. Frunzele sunt opuse, simple, orbiculare pana la eliptice, de aproximativ 15 cm lungime. Marginile sunt de obicei zimtate iar varful se ingusteaza trepatat. Corimbul terminal este mare, rotund, cu flori albastre, rosii, roz sau albe. Culoarea variaza in functie de varietate si aciditatea solului. Florile albastre solicita un compost acid. Hortensiile Lacecap si Mophead sunt soiurile cel mai des cultivate in gradinile noastre.

Chiar daca perioada lor de inflorire este vara, poti cumpara hortensii ca planta de apartament in floare, primavara si toamna. Daca ai in plan sa cresti hortensia in casa nu te astepta sa supravietuiasca mult timp. Nu ii place caldura si aerul uscat. Amplaseaz-o intr-o camera racoroasa, departe de orice sursa de caldura si uda cu regularitate. Cu cat temperatura este mai scazuta cu atat vor dura mai mult florile. Temperaturile optime sunt de aproximativ 18°C ziua si 15°C noaptea. Ofera-i mult ingrasamant in perioada de crestere activa, din aprilie pana in septembrie. Pentru cresterea in interior hraneste o data la doua saptamani cu ingrasamant echilibrat.

Poti mentine culoarea varietatilor albastre adaugand plantelor sulfat de aluminiu, disponibil ca un compus cu proprietati de albastrire. Hortensiile dantelate, mai putin comune, au inflorescentele formate din flori mici, nedeschise in mijloc, inconjurate de un inel de flori mai mari, deschise, sterile, care ii dau un efect dantelat placut. Dupa inflorire le poti planta cu succes in gradina.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

2 comentarii

  1. very beautiful

    1. Hydrangeas bring a splash of color to gardens and I consider them special and delicate😊

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: