Hoya krohniana Eskimo

Hoya krohniana Eskimo

Hoya krohniana Eskimo
Hoya krohniana Eskimo
Hoya krohniana Eskimo
Hoya krohniana Eskimo

Hoya krohniana ‘Eskimo’ – cultivar de Hoya krohniana ce prezinta frunze cu mutatie, respectiv splash argintiu ce acopera frunza total sau partial. 
Hoya krohniana – specie ce se remarca prin frunzele sale lucioase si structurate, in forma de inima, cu splash argintiu. Florile sunt albe-crem, pufoase si puternic parfumate, fiind aproape similare cu cele de Hoya lacunosa.
La fel ca Hoya lacunosa, krohniana obisnuieste sa infloreasca constant pe tot parcursul sezonului cald. Florile au o durata de viata de 4-7 zile, in functie de conditiile de crestere.
Hoya krohniana a fost publicata in 2009 ca specie distincta, inainte de aceasta data fiind cunoscuta si comercializata ca Hoya lacunosa ‘Heart Leaf’. Frunzele noi au forma de inima, dar pe masura ce planta se maturizeaza apare o anumita variabilitate, o parte dintre ele schimbandu-si forma.
Foliajul capata un aspect foarte placut, cu coloratii grena – aproape negre, atunci cand planta este crescuta in lumina puternica. Lumina buna favorizeaza si infloririle abundente.

Informatiile sunt preluate de pe site-ul de unde am achizionat planta – Secret Garden.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: