Haworthia Tulista/Opalina

Haworthia Tulista/Opalina

Haworthia Tulista/Opalina
Haworthia Tulista/Opalina

Haworthia opalina – Dr. M. Hayashi

Mini articol de Gerhard Marx.

Aceasta specie foarte rara si fascinanta a facut obiectul unor interpretari gresite. La prima vedere plantele sunt oarecum asemanatoare cu haworthia minima. Impartaseste caracteristica de a avea tuberculi mici si dens aranjati pe frunze cu haworthia minima. In realitate este mult mai strans legat de haworthia maxima atat din punct de vedere al distributiei geografice, cat si al caracterelor florilor si fructelor. Haworthia opalina creste, de asemenea, mai mare decat media haworthia minima. Tuberculii haworthia opalina au un aspect lucios si transparent, in timp ce tuberculii gasiti pe planta generala haworthia minima au o culoare mai opac-alb. Haworthia minima este, de asemenea, mai regulata inclinata sa se grupeze, in timp ce plantele haworthia opalina raman in mare parte solitare.

Haworthia opalina este cunoscuta doar de la ferma Brandrivier intre Barrydale si Garcia’s Pass, unde creste pe un singur deal. Foarte putini oameni au avut ocazia sa viziteze localitatea deoarece proprietarii de terenuri sunt cunoscuti pentru neincrederea fata de vizitatorii fabricii si foarte meticulosi cu privire la cine le poate cutreiera proprietatea.

Florile de haworthia opalina au acelasi tub periantic destul de gros si baza umflata ca si cea de haworthia maxima, in timp ce la haworthia minima floarea este mai mica, cu un tub considerabil mai ingust si baza mai mica.

In plus, fructele plantelor Brandrivier sunt practic identice cu fructele globoase scurte si netede, asa cum se gasesc in haworthia maxima, in timp ce fructele haworthia minima sunt mult mai inguste, cu trei unghiuri si mai lungi si adesea cu cateva ondulatii de-a lungul unghiurilor.

Sursa:

http://www.llifle.com/Encyclopedia/SUCCULENTS/Family/Aloaceae/35366/Tulista_opalina http://soilandroots.com/desert-plants/Haworthia/opalina/haworthia-opalina.html

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: