Fuchsia – Cercelus

Fuchsia – Cercelus este o planta de rasad perena sau semiperena cu o inaltime de 30 – 60 cm. O poti folosi in aranjamente in centru, ca planta de umplutura sau de margine, taratoare. Cercelusul produce plante stufoase cu tulpini destul de laxe. Gasesti varietati care atarna destul de mult, fiind potrivite pentru cosul suspendat, in timp ce altele sunt mai drepte. Frunzele sunt ascutite la varf si sunt asezate in perechi opuse. In mod normal sunt de culoare verde-mijlociu, desi uneori ele sunt de un verde intens cu nuante de rosu si uneori multicolore.

Perioada de inflorire este inceputul lunii iulie – mijlocul lunii octombrie. Unele varietati au florile ca niste clopotei, cu stamine iesite in afara, gratios suspendate. Sepalele ca si petalele, sunt stralucitor colorate, intr-o nuanta contrastanta. Altele au flori cilindrice. Fuchsia este disponibila intr-o gama larga de varietati, in nuante rosu, trandafiriu, roz, alb, crem si purpuriu. Fuchsia standard este o planta indicata pentru pozitie centrala. Cele agatatoare ( Basket Fuchsia ) sunt mai raspandite.

Nu muta planta cand are boboci pentru pot cadea inainte de a se deschide. Cercelusii isi pierd frunzele. Dupa ce se scutura frunzele toamna, tine-l intr-un loc rece, uscat, pe timpul iernii. Primavara taie tulpinile pana la cativa cm deasupra solului. Replanteaza si uda planta pentru a incepe din nou sa creasca. Paduchii de frunze pot fi o problema.

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

7 comentarii

  1. Such a lovely and beautiful flowers 💐

  2. Fuchsias are my favorite flower. In Ireland they are referred to as Her Lady’s Earrings.

    1. Earrings yes…😍🤩

  3. Very beautiful photos. Many thanx for sharing.
    Art

    1. Thank you very much for the appreciation 🤗😘

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: