close up photo of apple

Fructe samantoase

Grupa fructelor samantoase este o grupa unitara din punct de vedere botanic. Toate speciile fac parte din subfamilia Pomoideae a familiei Rosaceae. Acestea au drept principal caracter comun fructul fals de tip poma. Un fruct care nu ia nastere doar din peretele ovarului, ci din concresterea acestuia cu receptaculul care devine gros si carnos.

close up photo of apple
Photo by PhotoMIX Company on Pexels.com

Doua dintre speciile cu cea mai mare raspandire la noi, din aceasta grupa, marul si parul, alaturi de gutui si din ce in ce mai putin cunoscutul mosmon, cultivat azi doar sporadic, au importante proprietati fitoterapeutice. Este suficient sa iti amintesc ca marul, fructul minunat prezent langa casa omului, are proprietati diuretice si urolitice remarcabile. Hipocolesterolemiante, antiseptice intestinale, decongestive hepatice si multe alte proprietati, iar gutuiul cultivat cu mai bine de 4 milenii in Babilon si Persia este un excelent remediu antidiareic, in special pentru copii si persoanele in varsta inaintata.

Sursa: Fructele si legumele – factori de terapie naturala – Mircea Alexan – Ovidiu Bujor

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: