Floarea pasiunii – Passiflora incarnata

Floarea pasiunii – Passiflora incarnata

Floarea pasiunii – Passiflora incarnata este o planta cu tulpina cataratoare, subtire si cu ramificatii de 6-8 m lungime care face parte din familia passifloraceae. Frunzele sunt alterne, stralucitoare, lobate si isi pastreaza culoarea pe durata iernii, dar dispar in regiunile mai reci. Perioada de inflorire este iunie-august. Florile sunt solitare, axilare, cu cinci petale de culoare roz pana la purpuriu deschis, cu o coroana de filamente bleu-pal. Fructele ovoide sunt comestibile. Perioada de recoltare este aprilie-septembrie.

In Franta, floarea pasiunii este putin cultivata, cauza fiind sensibilitatea la frig. Nu suporta temperaturi mai mici de -5 sau -7 grade C. Planteaza langa un perete, zid sau loc adapostit de curentii de aer si cel mai expus la soare. Poti opta si pentru plantarea intr-un ghiveci pe care sa il ti in casa peste iarna. Seamana floarea pasiunii incepand din ianuarie-februarie, intr-un loc cald, la minim 20 grade C. Ideal la 24-25 grade C intr-o mini-sera. Pentru a planta definitiv in gradina asteapta luna mai si foloseste un sol bine drenat, bogat in humus. Uda cu regularitate. La debutul iernii pune din abundenta paie la radacina. Daca totusi floarea pasiunii este distrusa de frig, de obicei reapare spontan primavara viitoare. Foloseste un ingrasamant organic la radacina in fiecare toamna.

Anunțuri publicitare

Proprietati terapeutice

Proprietati terapeutice: anxiolitic,sedativ si somnifer. Este utilizata din secolul al XVIII-lea in combaterea epilepsiei la persoanele in varsta si este recomandata in tratarea multor tulburari nervoase. Asadar este utila pentru a te calma , a-ti regasi somnul si a trata anxietatea usoara. Se poate administra si copiilor. Infuzia din partea aeriana vindeca insomnia, nervozitatea si stresul psihofizic. Nu exista risc de dependenta.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

5 comentarii

  1. A lovely blossom. I don’t think I have ever seen this flower before. 😊👍

  2. I love passion flowers – they grow wild in Texas.

    1. I think it’s wonderful to see them grow like this!

  3. E’ bellissima!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: