Euphorbia pulcherrima – euforbia

Euphorbia pulcherrima – euforbia

Aceasta a devenit un simbol al perioadei Craciunului. Desi ea infloreste natural in zilele scurte, cultivatorii comerciali le pot aduce la inflorire in orice perioada a anului prin manipularea iluminatului. Frunzele mai mult sau mai putin lobate , de un verde mijlociu, cu nervuri evidente, dispuse pe tulpini fragile, contin latex. Florile rosii si galbene nesemnificative se formeaza iarna, in varful tulpinilor, iar atractia o reprezinta frunzele din varf, care se transforma in rosu stralucitor si raman colorate un anumit timp. Exista varietati cu frunze albe, crem si roz.

  • Stropeste frunzisul, pentru a preveni caderea frunzelor;
  • Este bins sa arunci plantele dupa inflorire. Ele nu infloresc din nou, daca nu vor sta cel putin 14 ore pe zi in intuneric, timp de opt saptamani;
  • Plantele din comert sunt mentinute compacte prin utilizarea chimicalelor, care regleaza cresterea. Plantele tinute in casa in al doilea an vor fi mult mai inalte, fara frunze la baza.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: