Elibereaza-te de stres

woman lying on pink flamingo bouy on body of water

Elibereaza-te de stres

Elibereaza-te de stres, stresul din viata ta si felul in care il gestionezi depind in mare masura de conditionarea si educatia pe care ai primit-o in primii ani de viata si de convingerile pe care ti le-ai asumat atunci. Daca vrei sa depasesti o anumita forma de stres, analizeaza ce se intampla in interiorul tau chiar in timp ce treci prin situatia de acest fel. Stabileste exact ce simti cand experimentezi forma particulara de stres, si apoi transforma aceste sentimente. Acesta este un proces absolut esential pentru a elimini stresul. Cum poti face asta? Este simplu. Identifica cu precizie sentimentele pe care le simti atunci cand factorul de stres se manifesta in viata ta si prelucreaza-le. Pune intrebarea: Ce sentimente sau convingeri nerezolvate din fiinta mea au creat aceasta forma de stres?

Foarte multi oameni cred ca raspunsurile la problemele vietii lor pot veni din exterior. In realitate, raspunsurile nu pot veni decat din interiorul sinelui lor!

Tot mai multi cercetatori investigheaza la ora actuala efectele anumitor emotii specifice asupra sistemului imunitar. De pilda, psihologul Margaret Kemeny de la UCLA a descoperit o corelatie intre recurenta herpesului genital si sentimentul depresiei. O echipa formata din doi cercetatori (sot si sotie) de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Statului Ohio a descoperit ca stresul mental poate provoca daune foarte mari sistemului imunitar al corpului. Dr. Janice Kiecolt-Glaser, un psiholog clinician, impreuna cu virusologul Ronald Glaser, au facut analize ale sangelui mai multor studenti. Ei au recoltat mostre de sange de mai multe ori in timpul anului, inclusiv in perioada de examene. Analizele i-au condus pe cei doi cercetatori la concluzia ca stresul face ravagii asupra sistemului imunitar. Activitatea celulelor imunitare ale organismului slabeste in astfel de perioade, iar capacitatea lor de a produce interferonul – o proteina naturala care inhiba infectiile virale – s-a redus dramatic in perioada de examene a studentilor. Deloc intamplator, foarte multi studenti s-au imbolnavit de raceala si de gripa in timpul sesiunii.

Mintea este mai presus de boala: atitudinea ta te poate vindeca – articol din Reader’s Digest aprilie 1987

Adevaratii factori de stres sunt sentimentele tale ramase nerezolvate, respectiv incapacitatea ta de a identifica aceste sentimente, dar si reactia ta in fata lor. Inainte de a putea face ceva in legatura cu stresul, tu trebuie sa devii mai intai constient de sentimentele pe care ti le provoaca acesta, adica de ceea ce se intampla in interiorul tau.

Prelucreaza-ti si transforma-ti sentimentele negative in sentimente pozitive, punandu-ti la unison gandurile si emotiile.

Sursa: Sentimentele ingropate de vii nu pierd niciodata – Karol K. Truman

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

5 comentarii

  1. Beautiful way of curing with enchanting in ocean,🌊❤️🌊

  2. I’m sharing your quote to my readers, with thanks 👌

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: