Cum sa rezolvi problemele create de recipiente?

a woman reading a book near the plants

Cum sa rezolvi problemele create de recipiente?

Cum sa rezolvi problemele create de recipiente? In acest articol iti prezint cateva metode pe care le poti pune in aplicare.

a woman reading a book near the plants
Photo by KoolShooters on Pexels.com

Verifica periodic plantele – supravegheaza plantele. Solul uscat din jurul radacinilor reprezinta cauza frunzelor vestejite. Inlatura florile ofilite, in cazul plantelor de rasad, astfel prelungesti perioada de inflorire. In cazul legumelor si fructelor verificarea fa-o in mod deosebit. La acestea daunatorii si bolile pot scapa repede de sub control.

Verifica plantele uscate – poti intampina situatia in care o planta cultivata intr-un recipient moare, fara un motiv. Elimina planta imediat si inspecteaz-o de aproape, inainte de a o inlocui cu alta planta. Exista posibilitatea sa se fi uscat datorita factorilor de mediu, cum ar fi inghetul, caldura excesiva sau seceta. De asemenea s-ar putea sa se fi ofilit datorita atacului unui daunator, cum ar fi gargarita vitei de vie asupra radacinilor. Daca observi aparitia unui daunator sau a unei boli in jurul radacinilor sau a compostului din jurul lor, atunci s-ar putea sa iti pierzi timpul si banii replantand o alta planta in acelasi compost.

a woman watering plants
Photo by Dziana Hasanbekava on Pexels.com

Elimina problemele ocazionale – atacurile provocate de omizi sau alti daunatori ai frunzelor le poti rezolva prin departarea lor cu mana. Inlatura frunzele mucegaite ale plantelor sanatoase si taie crengile uscate. Indeparteaza tulpinile care au numai frunze verzi la varietatile cu frunze multicolore.

Anunțuri publicitare

Pastreza-ti plante de rezerva – dupa ce ai umplut un recipient cu plante, pastreaza cateva plante in alt recipient, izolat sau intr-un loc liber din gradina. In acest fel poti completa spatiile goale.

Trusa de prim ajutor – pastreaza o rezerva de insecticid universal pentru cazuri de urgenta, dar nu depozita mai multe produse chimice. Cumpara un recipient mai mic, pentru atunci cand ai nevoie, decat sa depozitezi pachete de la un anotimp la altul.

Evaluare: 1 din 5.

Alătură-te celorlalți 764 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

4 comentarii

 1. Great tips! I have a collection of potted plants near a window I look after, each requiring different care and water needs. Delicate Maiden Hair ferns can be tricky requiring a daily spray, sometimes a little, but usually a lot. Others prefer not much water. They are worth it, adding life and nature to a room.

  1. Thank you for your appreciation and interest in the information I provided in the article. Indeed, plants have different needs depending on the species and location, but the most important thing is to love and communicate with them. Plants reflect the soul of the one who takes care of them and with minimal care and appropriate conditions they can develop harmoniously without much effort.

 2. Bonjour mon AMI AMIE

  https://i.postimg.cc/Y2Tcf9FR/belle-semaine.jpg

  Chaque jour est un nouveau chapitre de la vie

  Il nous apporte de nouvelles énigmes à résoudre

  Vis chaque instant avec passion afin d’écrire la plus belle des histoires

  Que cette journée t’apporte le sourire et remplir ton cœur de bonheur

  Agréable journée à toi et ceux de ton entourage

  Bise AMICALE Bernard

 3. Thank you for visit and like !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: