Consumul de sare si starea de sanatate

women making salt

Consumul de sare si starea de sanatate

Consumul de sare si starea de sanatate… ai tot auzit despre efectele negative ale consumului excesiv de sare. Consumul excesiv de sare iti cauzeaza tensiune arteriala, hipertensiune, boli de rinichi, artere intarite, boli ale ochilor si dezechilibreaza chimic organismul. Iti goleste oasele si dintii de calciu si iti irita mucoasa stomacului si tractului intestinal. Timusul este foarte sensibil la sare. Imbatranirea rapida insoteste degradarea timusului. In China, sarea intr-o solutie saturata era folosita ca metoda de sinucidere.

Poti considera consumul de sare o dependenta, la fel ca tutunul, alcoolul, cafeaua sau drogurile. Cand consumi alimente procesate din comert, consumi peste 2000 de miligrame de sare rafinata, ieftina. Aceasta contine chimicale precum dioxid de siliciu (nisipul obisnuit), silicat de aluminiu si calciu, silicat de magneziu si alte chimicale.

De-a lungul timpului, majoritatea cercetarilor au fost efectuate pe sarea rafinata. De aici si recomandarile de a limita cat mai mult consumul.

Sarea rafinata din comert

Pamanturile noastre sunt demineralizate si fertilizate chimic. Solul este foarte sarac din cauza metodelor agricole nepotrivite. Nu sarea in sine este daunatoare pentru sanatate. Mai degraba sare de masa rafinata industrial, extrasa din minele de sare, cu un continut insuficient de minerale. O gasesti pe piata si in alimentele ambalate si procesate. Prin rafinarea sarii de masa din comert, sunt indepartate toate mineralele si oligoelementele. Din ea a ramas doar o substanta alba, denaturata, care este 98 % clorura de sodiu. Printre substantele nutritive indepartate se numara si magneziul. Magneziul este esential pentru functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar. De asemenea, este esential si pentru functionarea corespunzatoare a celulelor nervoase si a creierului. Unica sursa alimentara viabila de magneziu este sarea de mare integrala, nerafinata, in special varietatea gri grunjoasa cunoscuta drept “sare de mare celtica”.

Sarurile Epson, care sunt folosite ca si supliment de magneziu, contin sulfat de magneziu, care este rapid eliminat prin rinichi, si de aceea, greu de asimilat. Sarea de mare integrala contine clorura de magneziu si bromura de magneziu, care sunt usor de asimilat si de metabolizat.

Medicii recomanda diminuarea radicala a consumului de sare, dar recomandarile se aplica doar in cazul efectelor daunatoare ale sarii de masa procesata industrial. Sodiul din sarea rafinata este durificat, deci ramane in corp un timp excesiv de lung, motiv pentru care determina probleme cu hipertensiunea.

Sare de mare celtica

Cuvantul “celtic” face referire la o metoda straveche, nord-europeana, de extragere a sarii de mare integrale. Metoda este inca practicata de-a lungul coastei normande, in nordul Frantei de astazi. Procesul de extragere face posibila pastrarea tuturor elementelor esentiale ale sarii, precum si a oligoelementelor necesare, prezente in saramura.

Saramura, numita si “lichid-mama”, este fluidul gros, rezidual ce ramane in bazinele cu sare dupa ce vantul si soarele au evaporat apa, iar sarea a fost extrasa. Multe dintre elementele saramurii se pastreaza in sarea de mare astfel obtinuta. Aceasta are o culoare gri-deschis, caracteristica, si o umiditate usoara, ce diferenteaza sarea celtica autentica de tipurile rafinate de sare de mare. Sarea de mare rafinata pe care o gasesti in comert este supusa incalzirii si tratata adesea cu aditivi, ca sa devina foarte alba si sa nu faca bulgari.

Pe langa faptul ca iti asigura toate mineralele necesare corpului, sarea de mare celtica iti aduce anumite beneficii utile detoxifierii si intineririi. Ea contine iod organic care, spre deosebire de iodul rafinat adaugat sarii de masa procesate industrial, protejeaza corpul de radiatiile daunatoare din mediu si de reziduurile radioactive din atmosfera.

Sarea de mare nerafinata este cea mai buna daca nu chiar cea mai sigura sursa alimentara de magneziu biodisponibil. Acesta este un element esential care creste imunitatea, previne atacurile de cord fatale si mentine nivelul optim al echilibrului yin-yang al pH-ului din fluidele vitale ale organismului.

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

2 comentarii

  1. A most excellent post!

    1. Thank you for the appreciation! May the information be useful to you!🤗😘

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: