Camellia japonica

Camellia japonica sau trandafirul japonez este un arbust vesnic verde originar din Asia de Est, Japonia. Face parte din familia Theaceae si poate creste pana la 4 – 5 m in mediul sau natural. Perioada de inflorire este inceputul lunii decembrie mijlocul lunii mai. Este o planta excelenta pentru un hardau mare. Frunzele sunt ovale si lucioase si se mentin tot timpul anului.

Anunțuri publicitare

Desi camelile sunt robuste, florile sunt afectate adesea de inghet in climatele reci. In interior le poti aprecia mai bine. Le este necesara o pozitionare intr-o zona mai racoroasa pentru ca nu tolereaza aerul cald si uscat. Florile sunt roz, rosii, albe sau in doua culori si pot fi simple, semiduble sau duble. Stropeste frecvent frunzisul lucios si aseaza ghivecele pe o tava cu pietricele umede.

Bobocii cad inainte de a se deschide, daca planta este lasata sa se usuce, daca este mutata intr-o alta pozitie sau daca atmosfera este prea calda sau uscata. Uda mai rar dupa ce procesul de inflorire s-a incheiat si tine planta la rece pentru a-i oferi o perioada de odihna de sase-opt saptamani. Afara, aseaza planta intr-o pozitie adapostita pe timpul verii.

Alătură-te celorlalți 771 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

7 comentarii

 1. Stunning flowers 🙂

 2. It is a little different from the Indian rose, usually the name of Japan comes to mind of the land of flowers

  1. Indeed, Japan makes you think of the land of flowers 🥰

 3. Absolutely gorgeous, I always want white and then the pink ones whisper to my heart.
  I enjoyed wandered through your magick garden, Thank You for sharing it.
  i have yet to not like a plant that i see from Japan, truly magical

  Take care, You atter
  Blessings
  mary

  1. and that would be You Matter…
   too tired to write i think, but needed to tell you how beautiful i thought the camellia’s are

   1. They really impress with their color, shape and delicacy. 🌸🌺

  2. Thank you for your appreciation and I am very happy to hear that you like my magical garden. I really don’t think there is a flower from Japan that doesn’t impress you! I wish you all the best!🤗😘

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: