Camellia japonica

Camellia japonica sau trandafirul japonez este un arbust vesnic verde originar din Asia de Est, Japonia Este o planta perena decorativa prin frunzele sale verzi lucioase si florile de dimensiuni mari, simple sau batute de culoare alb, rosu, violet sau roz . Face parte din familia Theaceae si poate creste pana la 4 – 5 m in mediul sau natural. In tara noastra o intalnesti ca planta la ghiveci. In ghiveci poate atinge o inaltime de aproximativ 2 m. Perioada de inflorire este inceputul lunii decembrie mijlocul lunii mai. Este o planta excelenta pentru un hardau mare. Frunzele sunt ovale si lucioase si se mentin tot timpul anului.

Ingrijire camellia japonica

Camelia prefera spatiile luminoase dar nu soarele direct. Razele soarelui ii pot provoca arsuri pe frunze. Desi cameliile sunt robuste, inghetul in climatele reci ii afecteaza adesea florile. Este o planta sensibila la temperaturile scazute, minimul suportat fiind de 7 – 10°C. In interior o poti aprecia mai bine. Pozitionarea intr-o zona mai racoroasa este necesara pentru ca nu tolereaza aerul cald si uscat. Nu suporta curentii puternici de aer. Stropeste frecvent frunzisul si aseaza ghivecele pe o tava cu pietricele umede.

Bobocii cad inainte de a se deschide, daca planta este lasata sa se usuce, daca este mutata intr-o alta pozitie sau daca atmosfera este prea calda sau uscata. Uda mai rar dupa ce procesul de inflorire s-a incheiat si tine planta la rece pentru a-i oferi o perioada de odihna de sase-opt saptamani. Afara, aseaza planta intr-o pozitie adapostita pe timpul verii.

Lumina: spatii luminoase dar nu soare direct.

Sol : prefera sol acid cu drenare buna. pH 5 – 5.5 si suporta pana la 6.0. Il poti obtine amestecand turba acida, pamant necalcaros si pamant de rasinoase.

Temperatura: minima 7 – 10°C.

Udare: regulat pe toata perioada anului. Nu lasa niciodata pamantul sa se usuce complet. Trebuie sa fie in permanenta reavan si sa nu i se modifice pH-ul acid. Foloseste apa de ploaie sau distilata, necalcaroasa. Apa de la reteaua normala ii poate creste aciditatea solului.

Transplantare: periodica, la cel mult 3 – 4 ani, avand nevoie de spatiu sa poata creste. Poti alege si varianta de a-i scurta radacinile daca folosesti acelasi vas.

Inmultire: prin seminte primavara, la un an dupa recoltarea lor. Prin butasi lemnificati primavara si toamna.

Evaluare: 1 din 5.

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

7 comentarii

 1. Stunning flowers 🙂

 2. It is a little different from the Indian rose, usually the name of Japan comes to mind of the land of flowers

  1. Indeed, Japan makes you think of the land of flowers 🥰

 3. Absolutely gorgeous, I always want white and then the pink ones whisper to my heart.
  I enjoyed wandered through your magick garden, Thank You for sharing it.
  i have yet to not like a plant that i see from Japan, truly magical

  Take care, You atter
  Blessings
  mary

  1. and that would be You Matter…
   too tired to write i think, but needed to tell you how beautiful i thought the camellia’s are

   1. They really impress with their color, shape and delicacy. 🌸🌺

  2. Thank you for your appreciation and I am very happy to hear that you like my magical garden. I really don’t think there is a flower from Japan that doesn’t impress you! I wish you all the best!🤗😘

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: