Avantajele cultivarii in recipiente

woman sitting near potted flowers

Avantajele cultivarii in recipiente

unrecognizable woman with flowerpot in garden

Singura modalitate de a ne cultiva plante pentru foarte multi dintre cei care locuim la apartament este de a le cultiva in recipientele. Recipientele le pozitionam pe balcon, la ferestre, suspendate pe pereti sau uneori pe acoperis in locul straturilor de flori. Cei care au gradina, se bucura de mult mai mult spatiu pentru amplasarea vaselor, cutiilor, etc. Le poti amplasa in zonele pavate, in patio, alei, verande sau pe pereti. Plantele le poti cultiva in imediata apropiere a casei.

Aranjament indraznet al plantelor

woman sitting near potted flowers

Un aranjament indraznet ca punct focal ofera copacilor, tufelor si florilor o alta viziune. Aduci mai aproape de nivelul ochilor si nasului plantele mici, care miros frumos si dai posibilitatea plantelor cu tulpini fragile sa se poata inclina si sa se tarasca. Poti proteja speciile delicate de un perete insorit.

Poti cultiva plante care nu se potrivesc cu solul tau

Solul tau poate fii rece, dur sau cu drenare proasta, ceea ce il face nepotrivit pentru cultivarea multor plante. Cand alegi sa iti cultivi plantele in recipiente, poti sa folosesti un compost care sti ca este potrivit. Folosete un amestec din care sa lipseasca varul pentru a cultiva azalee, camelii si altele, intr-o gradina cu sol calcaros, sau poti cultiva braduti intr-un sol argilos.

person digging on soil using garden shovel

Poti lua plante cu tine cand te muti

Ghivecele cu plante le poti lua cu tine fara a fi nevoie sa le scoti din pamant si apoi sa le transplantezi.

Poti cultiva plante delicate in aer liber

Toamna, vasele cu plante perene ca de exemplu palmierii sau portocalii le poti aduce in sera sau crescatorii de plante. Recipientele le scoti din nou afara primavera, dupa ce pericolul de inghet a disparut. Daca nu ai inca sera, poti tine recipientele intr-o camera neincalzita.

female beside on plants
Infrumusetezi zonele goale si mohorate

In principal asezi recipientele in gradina pentru a aduce o pata de culoare intr-o zona mohorata. Incadreaza usile si ferestrele, zidurile goale le poti decora, si monotonia curtilor pavate, teraselor sau patio-urilor poate disparea. Un aspect important este introducerea unei a treia dimensiuni intr-o zona bidimensionala.

Asezi plantele mai aproape de tine

In cazul persoanelor cu probleme fizice, aceasta este un lucru bun. Este mai comod sa folosesti recipiente inalte pentru ca poti ingriji si curata plantele fara a fi nevoie sa te apleci.

Plantele le poti muta dupa ce isi pierd aspectul

O tufa de trandafiri inflorita merita cu siguranta cel mai bun loc din gradina ta,insa, dupa ce sezonul florilor se termina, poti muta recipientul intr-un loc mai putin important.

Asezarea plantelor taratoare poate fi mai buna Multe flori sau plante cu frunze, anuale sau perene manifesta o crestere sustinuta. Nu poti folosi aceste plante ca si plante taratoare in gradinile in aer liber, insa poti pune in evidenta in mod adecvat cascada de flori intr-un recipient.

Sursa: Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.
Anunțuri publicitare

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: