Accepta-ti sentimentele

woman doing prasarita padottanasana in nature

Accepta-ti sentimentele

Este mai putin dureros sa crezi ca altcineva este de vina pentru problemele tale. Atunci cand invinovatesti pe altcineva apar doar dificultati. Care ar fi prima ta reactia atunci cand ai afla ca tu esti creatorul tuturor problemelor cu care te confrunti, inclusiv a tuturor bolilor tale? Prima mea reactie a fost una de super-negare.

Atunci cand ii invinovatesti pe cei din jur, nu poti invata din propriile tale experiente. Nu te poti maturiza psihic, proiectand astfel asupra altora puterea ta personala, vointa si libertatea ta de a face alegeri. Practic tu ii lasi pe ceilalti sa fie responsabili pentru tot ceea ce se intampla in viata ta. Daca depasesti nevoia de a da vina pe cei din jur, tu nu vei mai fi o victima a circumstantelor exterioare ale vietii. Vei elimina din viata ta tiparul victimei. Daca vei intelege ca toate greutatile prin care treci sunt rezultatul Legii Cauzei si Efectului, vei fi motivat sa cauti “cauzele” circumstantelor tale actuale, astfel incat sa poti schimba “efectele” lor, adica situatiile neplacute in care te afli.

Constientizare

Daca constientizezi ca fiecare provocare din viata ta reprezinta o experienta din care poti invata ceva si daca iti propui sa faci tot ceea ce iti sta in putere pentru a depasi toate obstacolele care iti ies in cale, vei putea iesi din actuala zona de confort psihic, ridicandu-te la un nivel superior de constiinta. Pe de alta parte, daca ramai in zona actuala de confort psihic, si urmezi calea minimei rezistente, iti vei bloca singur progresul. Ramanerea in interiorul zonei de confort echivaleaza cu blocarea cresterii sprirtuale.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iesi din aceasta zona de confort psihic, sa iti asumi responsabilitatea pentru propriile tale atitudini si sa largesti orizonturile riscand sa faci un mic efort, sau chiar unul mai mare! Daca vei accepta acest risc si vei pasi in afara zonei tale de confort psihic, procesul de evolutie spirituala va incepe automat. Acesta se dovedeste neconfortabil, sau chiar dureros, dar evolutia nu poate fi conceputa fara acest disconfort. Pe masura ce te acomodezi cu noua situatie, experientele tale vor deveni din ce in ce mai putin dureroase, din ce in ce mai putin inspaimantatoare si din ce in ce mai confortabile.

Anunțuri publicitare

Ceea ce foarte putini oameni inteleg este faptul ca greselile sunt permise, ca nu este nici o problema daca gresesti. Traim intr-o societate care ne-a programat sa avem cu orice pret dreptate. Acesta este motivul pentru care schimbarea acestei prejudecati iti poate parea extrem de inspaimantatoare si de dureroasa. Ingaduie-ti sa gresesti. Acorda-ti permisiunea sa nu ai dreptate. Numai in acest fel vei invata sa iti schimbi conditionarea mentala.

Sursa: Sentimentele ingropate de vii nu pier niciodata – Karol K. Truman

Alătură-te celorlalți 763 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: