Sensul si sanatatea intr-o societate competitiva
Sensul si sanatatea intr-o societate competitiva si a solutiilor rapide… modul in care influentele externe te pot deruta. Te pot deruta incat sa nu mai stii cum sa traiesti in armonie cu lumea. De cele mai multe ori gandesti si actionezi pe cai care te incurca si mai tare. Astfel ajungi la solutii ineficiente si complicate, cat si la afectiuni ca depresia, anxietate si trauma.
Aparent, toti cauta pacea launtrica, controlul emotional, modalitatile de a elimina gandurile nedorite, sanatatea fizica si vitalitatea, precum si intelegerea principiilor dupa care functioneaza viata. Fiecare cauta raspunsuri in ritmul si felul propriu. In lumea moderna ai foarte multe optiuni de explorat. Poti apela la religie pentru raspunsuri, poti adopta un anumit domeniu stiintific sau te poti orienta catre medicina alternativa si complementara. Toate aceste optiuni au propria valoare. Exista insa posibilitatea sa nu iti ofere explicatii si experiente suficiente pentru a nu te satisface. Chiar daca stii ce ar trebui sa faci, sa crezi ori sa simti, se intampla adesea sa nu stii cum sa pui in practica intentiile respective.
Cele sapte principii sacre
In Kybalion, Hermes ne-a dat sapte principii sacre, unite intre ele. Acestea sunt studiate in ordine cronologica, pentru ca se cladesc unul pe altul. Studierea acestor principii iti cladesc o baza solida pentru darurile tale spirituale naturale. Intelegerea mai profunda a principiilor te va ajuta sa iti stapanesti abilitatile de materializare innascute.
Primul Principiu Sacru se numeste Principiul Mentalismului.
Totul este Minte; Universul este Mental.
Kybalion
Al doilea Principiu Sacru se numeste Principiul Corespondentei.
Cum e sus, asemeni e si jos; cum e jos, asemeni e si sus.
Kybalion
Al treilea Principiu Sacru se numeste Principiul Vibratiei.
Nimic nu sta pe loc; toul se misca; totul vibreaza.
Kybalion
Al patrulea Principiu Sacru se numeste Principiul Polaritatii.
Totul este Dual; totul are poli; totul isi are perechea de opusi; verosimilul si neverosimilul sunt unul si acelasi lucru; opusii sunt identici in esenta, dar difera ca forma; extremele se intalnesc; toate adevarurile sunt doar pe jumatate adevarate; toate paradoxurile pot fi impacate.
Kybalion
Al cincilea principiu Sacru se numeste Principiul Ritmului.
Totul curge, in afara si inauntru; Totul isi are propriile ritmuri; toate lucrurile cresc si coboara; oscilatia de pendul se exprima in tot; distanta pendularii la dreapta este egala cu distanta pendularii la stanga; ritmul compenseaza.
Kybalion
Al saselea Principiu sacru se numeste Principiul Cauzei si Efectului.
Fiecare cauza isi are efectul sau; fiecare efect isi are cauza sa; totul se intampla conform Legilor; intamplarea este doar un nume dat Legii care nu a fost recunoscuta; exista multe planuri cauzale, insa nimic nu poate eluda Legea.
Kybalion
Al saptelea Principiu Sacru se numeste Principiul Genului.
Genul se afla in toate lucrurile; Totul isi are principiile masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile.
Kybalion
Pentru a te bucura de un flux constant de abundenta, incepe sa intelegi si sa lucrezi cu fuxul constant de a da si a primi.
Sapte sunt Principiile Adevarului; acela care le cunoaste, deslusit, poseda Cheia Magica iar toate Portile Templului se deschid in fata atingerii ei.
Kybalion
Viata intr-o societate competitiva
Mentalitatea societatii moderne te impinge catre a te lupta sa „iti umpli farfuria cu varf”. Sa acumulezi tot mereu, chiar si dupa ce ai destul pentru necesitatile tale. Sa alergi dupa tot felul de titluri si premii, chiar daca ai intreaga recunoastere din partea celorlalti. Motorul lumii noastre sunt banii. Un om intelept stie ca a fi mandru de bogatii si onoruri este cauza caderii in dizgratie.
La nici o alta specie nu se intampla ca membrii acesteia sa caute sa aiba mai mult decat le este necesar.
Inteleptul nu umple paharul pana ajunge sa fie plin. / Nu ascute prea des unealta cu care lucreaza, / Pentru ca stie ca o va face curand de nefolosit. / Stie ca adunarea bogatiilor intr-un singur loc, / Face acel loc nesigur. / Stie sa evite orice fel de excese. / Inteleptul se retrage, dupa indeplinirea faptei. / Aceasta este Te (virtutea lui Tao)
Lao Tzu – Tao Te Ching – Versetul 9