Plante cu flori si fructe · Sfaturi de baza

Gomphrena globosa – Gomfrena, Pupi

Gomphrena globosa – Gomfrena, Pupi

Gomphrena globosa – Gomfrena, Pupi este o planta anuala. Aceasta are ramuri cu frunze oblongi. Florile sunt in capitule globuloase, cu bractee colorate si subtiri. Cel mai des intalnesti planta cu bractee de culoare purpuriu. Purpuriul este culoarea obisnuita, dar poti gasi si plante cu bractee roz, galbene, albe si portocalii. „Buddy”, rosu-purpuriu, este o specie compacta, creata artificial si este potrivita pentru a o creste in ghiveci.

Poti creste plantele din seminte semanate primavara devreme. Ai grija sa nu uzi in exces. Arunca planta cand procesul de inflorire s-a incheiat.

Alătură-te celorlalți 4.499 de abonați.
 • Hutchinsia
  Hutchinsia este o planta perena de rocarie vesnic verde cu inaltimea de 5 cm. Perioada de inflorire este mijlocul lunii mai – mijlocul lunii iulie.
 • Plante aromatice – Marar
  Mararul este o planta aromatica anuala cu o inaltime de 60 cm. Frunzisul este atractiv iar florile mici, galbene si plate apar in iulie.
 • Ipheion – Ifeion
  Ipheion – Ifeion este o planta care face parte din categoria bulbi. Are inaltimea de 15 cm si adancimea de plantarea este de 15 cm.
 • Fuchsia – Cercelus
  Fuchsia – Cercelus este o planta de rasad perena sau semiperena cu o inaltime de 30 – 60 cm. O poti folosi in aranjamente in centru, ca planta de umplutura sau de margine, taratoare.
 • Glechoma – Silnic
  Glechoma – Silnic este o planta de rasad perena taratoare. Are inaltimea de 60 cm si frunzis tot timpul anului.

2 gânduri despre „Gomphrena globosa – Gomfrena, Pupi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.