Medicina chineza

Nucile

Nucile

Nucile sunt surse bogate de aminoacizi si acizi grasi. Ca sa beneficiezi de avantajele lor nutritive trebuie sa le consumi in stare cruda si cat mai proaspete posibil. Cand sunt in stare uscata, din cauza inhibatorilor lor enzimatici care fac stocarea lor pe timp indelungat fara sa rancezeasca, pot fi destul de greu de digerat.

close up shot of walnuts on a black surface
Photo by Vilnis Husko on Pexels.com

Inainte sa le consum, le las la inmuiat in apa peste noapte, la frigider. Vreau sa precizez ca nu folosesc apa obisnuita de la robinet. Apa obisnuita de la robinet contine clor, flor, aluminiu si o diversitate de metale grele toxice, cum ar fi plumbul, camiul si nichelul. Folosesc apa filtrata. Am vrut sa precizez despre apa pentru ca apa este este solventul universal. In filozofia chineza este simbolul esential pentru tao.

Nimic nu este mai supus decat apa,/ dar, cand ataca lucruri dure si rezistente,/ nici unul dintre acestea nu-i rezista.

Lao Tzu – Tao te qing

Procesul de a le inmuia in apa le dezactiveaza inhibatorii enzimatici, le inmoaie fibrele pentru o digestie mai usoara si usureaza asimilarea substantelor nutritive pe care le contin.

Pentru ca am o dieta vegana, miezul de nuca imi ofera toti aminoacizii esentiali si acizii grasi pe care cei care consuma care il iau din proteinele animale. Consum o mana de miez de nuca inmuiat in apa o data pe zi.

Alătură-te celorlalți 4.499 de abonați.

2 gânduri despre „Nucile

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.