Plante cu flori si fructe

Freesia hibrid – Frezia

Freesia hibrid – Frezia

Freziile cresc din bulbi, producand frunze subtiri, radicale, asemanatoare sabiilor, si tulpini subtiri cu cateva flori delicate. Florile au forma de trompeta, intr-o inflorescenta in spic unilateral. Acestea au un miros dulceag in general, desi parfumul s-a pierdut la unele varietati colorate. Florile pot fi albe, crem, roz, galbene, portocalii sau violete. Varietatile albe si crem au cel mai bun parfum. Bulbii ii gasesti la vanzare amestecati de obicei, de la flori diferit colorate, dar puternic parfumate. Poti gasi separat uneori „White Swan”.

Planteaza bulbii in gramezi, de la sfarsitul verii pana la sfarsitul toamnei, pentru a obtine o succesiune de flori iarna si la inceputul primaverii. Leaga tulpina cu flori de tarusi care sa le sustina sau utilizeaza bete subtiri, intorduse intre tulpini. Semintele le poti semana la mijlocul primaverii, pentru a inflori in iarna urmatoare. Dupa inflorire poti reduce udatul si lasa bulbii sa se usuce treptat. Tine-i intr-un loc rece, uscat, pana cand este timpul sa ii plantezi din nou.

Sursa: Plante de apartament – Sfaturi practice pentru ingrijirea plantelor de apartament.

Alătură-te celorlalți 4.499 de abonați.
 • Hutchinsia
  Hutchinsia este o planta perena de rocarie vesnic verde cu inaltimea de 5 cm. Perioada de inflorire este mijlocul lunii mai – mijlocul lunii iulie.
 • Plante aromatice – Marar
  Mararul este o planta aromatica anuala cu o inaltime de 60 cm. Frunzisul este atractiv iar florile mici, galbene si plate apar in iulie.
 • Ipheion – Ifeion
  Ipheion – Ifeion este o planta care face parte din categoria bulbi. Are inaltimea de 15 cm si adancimea de plantarea este de 15 cm.
 • Fuchsia – Cercelus
  Fuchsia – Cercelus este o planta de rasad perena sau semiperena cu o inaltime de 30 – 60 cm. O poti folosi in aranjamente in centru, ca planta de umplutura sau de margine, taratoare.
 • Glechoma – Silnic
  Glechoma – Silnic este o planta de rasad perena taratoare. Are inaltimea de 60 cm si frunzis tot timpul anului.

Un gând despre „Freesia hibrid – Frezia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.