Isopul si feniculul

Isopul ( Hyssopus officinalis ) este un ingredient nelipsit al lichiorului aromat de Chartreuse, care se prepara pe vremuri in manastirile frantuzesti. Datorita gustului amarui al frunzelor, isopul si-a castigat denumirea de „iarba de otet”. Frunzele au culori de la albastru deschis la roz, aducand o pata de culoare deosebit de intensa in ghivece. Mugurii desfacuti si frunzele isopului se potrivesc la preparatele de cartofi, la supe sau salate. Spre deosebire de chimenul obisnuit, chimenul dulce sau feniculul ( Foeniculum vulgare var. dulce ) nu produce frunze cu petioli ingrosati. Frunzele tinere, usor incretite se folosesc la mancarurile in care doresti sa obti o savoare asemanatoare cu cea a anasonului. De roade te vei bucura in octombrie.

Isopul rezista la temperaturi ridicate cat si la temperaturi scazute. Indicat este sa iti procuri rasadurile din pepiniere.

Hyssopus officinalis – Isop
Hyssopus officinalis – Isop

Feniculul sau chimenul dulce se seamana in vase mari, deoarece planta creste de dimensiuni mari. Nu rezista in sezonul rece, de aceea se seamana din nou in fiecare an.

Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce
Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce
Foeniculum vulgare var. dulce – Fenicul sau chimen dulce

Sursa: Gradina din balcon – Natalie fabmann

Alătură-te celorlalți 747 de abonați.
 • Camellia japonica
  Camellia japonica sau trandafirul japonez este un arbust vesnic verde originar din Asia de Est, Japonia. Face parte din familia Theaceae si poate creste pana la 4 – 5 m in mediul sau natural.
 • Medinilla magnifica
  Medinilla magnifica este un arbust tropical care face parte din familia Melastomaceelor originar din insulele Filipine. Este o planta speciala deoarece este singura din cele aproximativ 400 de varietati de Medilline care poate fi cultivata in interior avand nevoie de conditii speciale.
 • Hydrangea macrophylla – Hortensia
  Hydrangea macrophylla – Hortensia este un arbust de foioase cu flori care face parte din familia Hydrangeaceae, originar din Japonia.
 • Consumul de sare si starea de sanatate
  Medicii recomanda diminuarea radicala a consumului de sare, dar recomandarile se aplica doar in cazul efectelor daunatoare ale sarii de masa procesata industrial. Sodiul din sarea rafinata este durificat, deci ramane in corp un timp excesiv de lung, motiv pentru care determina probleme cu hipertensiunea.
 • Sensul si sanatatea intr-o societate competitiva
  Sensul si sanatatea intr-o societate competitiva si a solutiilor rapide… modul in care influentele externe te pot deruta. Te pot deruta incat sa nu mai stii cum sa traiesti in armonie cu lumea.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: