Gradina Magica · Plante cu flori si fructe · Plante de rasad · Sfaturi practice · Tipuri de plante pentru recipiente

Abutilon x hybridum – Pristolnicul

Abutilon x hybridum – Pristolnicul

Pristolnicul are frunze asemanatoare cu ale artarului, dar atractia o reprezinta florile sale in forma de clopotel. Acestea au stamine lungi, galbene, care ies afara, depasind petalele colorate, cu textura fina. Printre varietatile populare se numara Ashford Red, Boule de neige(albe), Cannary Bird(galbene), Kentish Belle(galben-portocaliu), Nabob(rosu-aprins). Cannington Carol are petale de un portocaliu-intens si frunzis auriu.

Este planta de rasad semiperena. Pentru aranjament in ghiveci, foloseste-o ca si planta centrala. Are inaltime de 60-90 cm, infloreste in mijlocul lunii iunie – sfarsitul lunii septembrie. Abutilon cu frunze variate (A. striatum thompsonii) este cultivat pentru frunzele sale galbene asemanatoare celor de sicomar. Exista cateva varietati cu flori asemanatoare clopoteilor. De exemplu A. hybridum ‘Golden Fleece’ (galbene) si ‘Fireball’ (rosii).

Abutilon ‘Ashford Red’
Abutilon Boule de neige
Abutilon Cannary Bird
Abutilon ‘Kentish Belle’
Abutilon Nabob
Abutilon Cannington Carol
Abutilon striatum thompsonii
Abutilon ‘Golden Fleece’
Abutilon ‘Fireball’

Mentinerea plantei sanatoase

  • Asigura-i un tarus tulpinii principale, deoarece coroana poate fi destul de laxa;
  • Tunde lastarii laterali cam la jumatate lungimii lor, la inceputul primaverii. Plantele care sunt prea mari pot fi tunse la sfarsitul toamnei, pentru a mentine coroana compacta si stufoasa.
  • Paduchii de frunza considera aceste plante foarte atractive. Verifica regulat frunzisul si pulverizeaza insecticide, daca este necesar.

Sursa: Plante de apartament – sfaturi practice pentru ingrijires plantelor ; Expert in vase cu flori – Dr. D. G. Hessayon

Alătură-te celorlalți 4.499 de abonați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.