Gaseste-ti fata originala

shallow focus photo of woman smiling with face paint

Gaseste-ti fata originala

Singura intelepciune adevarata este atunci cand stii ca nu stii nimic.

Socrate

Fii ceea ce esti, fara sa iti pese deloc de lume. Atunci vei simti o relaxare fantastica si o pace adanca in inima ta. Asta numesc adeptii filozofiei zen „fata originala”.

Fata originala este o expresie frumoasa, dar asta nu inseamna ca vei avea alta fata. Aceeasi fata isi va pierde toata incordarea, va fi relaxata. Un proverb spune „Erou este omul care nu a avut curajul sa fie las.” Daca esti las, ce-i rau in asta? Esti las, foarte bine. E nevoie si de lasi, altfel de unde am mai avea eroi? Lasii sunt o necesitate absoluta pentru a oferi cadrul aparitiei eroilor. Fii tu insuti, oricum ai fi.

Gaseste-ti fata originala
Photo by Vitória Santos on Pexels.com

Situatia este ca nimeni nu ti-a spus vreodata sa fii tu insuti. Toata lumea isi baga nasul, iti spune ce trebuie sa fii asa sau asa, chiar si in situatii banale. Nimeni nu vrea sa te lase sa fii tu insuti in situatile absolut lipsite de importanta.

Nimeni nu lasa pe nimeni sa fie el insusi. Ti-ai insusit atat de bine ideile altora incat ti se pare ca sunt ideile tale. Abandoneaza toate acele conditionari, elibereaza-le. Este mai bine sa fii un copac gol , fara frunze, decat sa ai frunze si flori de plastic. Chipul original inseamna sa nu fii dominat de nici un fel de moralitate, religie, societate, de parinti, profesori, preoti, de nimeni. Inseamna sa-ti traiesti viata conform simtului tau launtric, sa fii sensibil, vulnerabil.

Alătură-te celorlalți 747 de abonați.

Gradina Magica

Cred că viața însăși este magie. Ce poate fi mai minunat decat sa imi pot creiona propria viata?Am fost creata pentru a fi diferita si a nu lasa pe nimeni sa fie autorul propriei mele vieti.

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] tot ceea ce se intampla in ultimii ani. Totul pare intepenit, pare o robie, o ingrijoare continua. Nu esti dispus sa constientizezi ceea ce esti cu adevarat, si asta te tine prins in viata intepenita despre care […]

  2. […] judeca, nu iau partea nimanui nu iti spun ce sa faci, nu fac alegeri in numele tau, doar raspund la alegerile tale (intentii, credinte, ganduri si actiuni ). Sunt un vehicul care te ajuta sa ajungi unde iti doresti […]

  3. […] In antichitate, ierburile erau calde, reci, umede si uscate. Aceste caracteristici sunt corespunzatoare celor patru elemente: foc, aer, apa si pamant. Corpul uman este microcosmosul conectat la macrocosmosul naturii. Prin folosirea unei plante omul nu a facut altceva decat sa restabileasca echilibrul pierdut. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: